Hopp til innhold

Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm leder "Kvelden før kvelden"

"Kvelden før kvelden" på NRK lille julaften er et av årets mest sette programmer. I år er det Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm som samler folket. Mesterkokken Bent Stiansen tar seg av juleribba, sammen med det nye kokkestjerneskuddet Sebastian Skauen Johnsen. 14-åringen er blant annet kjent fra "Barnas restaurant".

Kvelden før kvelden

Mesterkokk Bent Stiansen, og de to programlederne Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm, har noe å lære når 14 år gamle Sebastian Skauen Johnsen bruker blåselampe for å få sprø svor.

Foto: Julia Maria Naglestad / NRK

Nadia Hasnaoui ledet sendingen i fjor sammen med Kåre Magnus Bergh. I år får hun følge av Dagsrevyens Atle Bjurstrøm.

- Å få være med å lage en så omfattende og viktig sending som "Kvelden før kvelden" er rett og slett en stor ære. Jeg har vært trofast seer av programmet så langt tilbake som jeg kan huske. Og det er spesielt morsomt å få jobbe sammen med Nadia, som jeg ser på som en av Norges beste programledere.

Narvestad inspiserer statsministerboligen

De to vil i år få forsterkninger fra Borettslagets Roy Narvestad, alias Robert Stoltenberg. Han vil i kjent stil ha et ord med i laget. Når Narvestad skal besøke statsministerboligen, er det ikke godt å vite hva som kan skje.

"Kvelden før kvelden" får blant annet besøk av NATOs nye generalsekretær Jens Stoltenberg og artisten Lene Marlin, som mottok Åpenhetsprisen i år. Dessuten kommer Karsten og Petra, spilt av Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen. De kommer sammen med "mor" Janne Formoe.

Tradisjonen tro sendes "Grevinnen og hovmesteren" ca. klokken 21.00.

Musikalske innslag

Direkte fra New York kommer kapellmester Jens Wendelboe med sitt 11 manns store orkester, for å skape musikalsk julestemning.

Tone Damli, Reidun Sæther kjent fra Stjernekamp og Mathea-Mari Glittenberg, vinner av MGPjr 2014, bidrar med noen av de musikalske innslagene.

Arve Tellefsen skal fortelle om sitt forhold til julen, og sammen med det 14 år gamle fiolintalentet Joakim Røbergshagen, fremføre "Glade jul".

"Kvelden før kvelden" på NRK 1 avrundes med en konsert med Ingebjørg Bratland klokken 22.25.