Hopp til innhold
Info fra NRK

Milliontall på TV og nett 

Over en million var innom valgsendingene på NRK1, og hele 472 000 fulgte hvert minutt av sendingene på kanalen. Kvelden ga også ny rekord på nett med over to millioner brukere.

Skjermbilde fra Valgnatt-sendinga
Foto: NRK

En omfattende lokal og nasjonal dekning av valgkampen ble rundet av med valgnattsending på NRK1. TV-sendingen startet fra distriktskontorene kl. 18.00 og vekslet deretter mellom den nasjonale sendingen og lokale sendinger gjennom hele kvelden.

Da de første tallene kom kl. 21.00 på valgkvelden, var det over 800 000 som så på. Toppen ble nådd med 917 000 seere tolv minutter etter det. Samlet sett var 1.960 000 seere innom NRK 1 fra kl. 18.00 til 01.30 9. september, dette inkluderer Dagsrevyen.

– I en tid der medievanene har forandret seg dramatisk er det fortsatt noen hendelser som trekker mange til kringkastet TV som før. Valgnatten er en av disse. Og som før er det også NRK1 som er publikums førstevalg. Nye medievaner er en del av virkeligheten, og valgnatten ga også rekordhøy trafikk på nrk.no, der flest brukte mobilen, sier analysesjef Kristian Tolonen.

1,3 millioner mennesker innom NRK P1 i løpet av valgdagen.

Rekord på nett

Over 2 millioner unike brukere var innom NRK.no på valgdagen. Dette er 37 prosent flere enn ved forrige kommunevalg. Økningen er størst på mobilplattformen som ligger 79 prosent høyere valgdagen i 2015, og vi noterer i tillegg mobilrekord både totalt for nrk.no og for forsiden, målt i unike brukere.

Hele 67 prosent av brukerne valgte valgstoffet på mobilen.

NRKs valgomat er så lang gjennomført over 1,8 millioner ganger. Det er nesten en million over kommunevalget i 2015. Resultatbasen står også for en stor andel av trafikken på selve valgkvelden.

Ville vise lokale konsekvenser

- Over hele Norge har vi jobbet steinhardt for å skildre denne historiske valgnatta. Målet var å være først ute med alle de viktigste resultatene fra de 356 kommunene. Og deretter gi innsikt gjennom kommentarer fra vinnere og tapere og på den måten peke på hva resultatene fører til for Norge lokalt og nasjonalt, sier Aksel Helgheim som er prosjektleder for valget i NRK Nyheter.

- Det ser ut som om lyttere, seere og lesere har likt miksen av det de fikk servert av NRK, sier Helgheim.

NRK Distriktskontorer sendte valgsendinger på NRK1 kl. 18.00, 18.50, 20.00, 21.50 og 23.45.