Hopp til innhold
Info fra NRK

Mesterne drar til Sørlandet igjen

I juni tar Aksel Lund Svindal med seg ti tidligere idrettsstjerner til Sørlandet for å spille inn en ny sesong av «Mesternes mester» for NRK. Denne gangen går turen til Kristiansand og Lillesand.

Mesternes mester sesong 12 - finale

Aksel Lund Svindal, programleder og forrige vinner av Mesternes mester, drar til Sørlandet på innspilling av ny sesong i juni.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

For andre gang skal «Mesternes mester» spilles inn på norsk jord. Mens den forrige utgaven ble spilt inn i Arendal, Grimstad og omegn, skal den 13. sesongen spilles inn i Kristiansand og Lillesand.

Pia Basberg

Pia Basberg, NRKs prosjektredaktør for «Mesternes mester»

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det bekrefter NRKs prosjektredaktør Pia Basberg.

– Deltakerhuset ligger i Lillesand kommune, mens konkurransene spilles inn i Kristiansand, Lillesand og nærliggende områder, forteller Basberg.

Utover å bekrefte området, ønsker ikke NRK å gi noen detaljer om hvor innspillingen vil foregå.

– Vi ønsker naturlig nok minst mulig oppmerksomhet under opptakene. Dessuten jobber vi fortsatt med å lande locations for de enkelte konkurransene, sier Pia Basberg.

Forrige sesong av «Mesternes mester» ble tidenes mest sette med over 1,5 millioner seere i snitt pr. episode.

– Nå gleder vi oss stort til ny innspilling og ser fram til et godt samarbeid med befolkningen og lokale myndigheter i Kristiansand og Lillesand kommuner, sier Pia Basberg.

Mesternes mester 2021

Det blir nye vennskap, historier og tøffe oppgjør i 13. sesong av «Mesternes mester» - neste gang fra Agder-kommunene Kristiansand og Lillesand. Her fra Arendal i forrige sesong, som var den første på norsk jord i Mesternes mestes historie.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

Ny programleder

Alpinlegenden Aksel Lund Svindal overtar som programleder kommende sesong etter Dag Erik Pedersen. Svindal ble kåret til Mesternes mester 2021 etter en historisk jevn og blytung finale.

Produksjonen av «Mesternes mester» er nå overtatt av Nordisk Film TV, etter at Rubicon la ned sin realityproduksjon. Martine Holbye fortsetter som produsent.

Sesongen som spilles inn i juni, vil bli sendt på NRK på nyåret 2022.

Hvilke deltakere som skal bli med Aksel Lund Svindal til Sørlandet, blir annonsert om kort tid.

Mesternes mester 2021, program 8

Aksel Lund Svindal knuste flere rekorder i forrige sesong av «Mesternes mester». Her under øvelsen Tyngdekraft i semfinalen. Nå blir han selv programleder for TV-suksessen.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK