Informasjon fra NRK

Maskorama og Stjernekamp i duett 

Lørdag synger Elgen, Trollet, Ravnen og Vikingen duett med kjente, norske artister i Maskorama.

Fire maskekledde

DUETT: Trollet, Ravnen, Elgen og Vikingen synger duett!

Foto: Fredrik Arff / Fremantle/NRK

Nok en gang skal deltakerne fremføre to låter, men denne gangen er de ikke alene. Tidligere Stjernekampdeltakere er invitert opp på scenen for å skape mer maskoramagi samme med Trollet, Elgen, Ravnen og Vikingen.

En dresskledd mann og en ravn

MASKORAMADUETT: Knut Anders Sørum og den mystiske Ravnen.

Foto: Jan Egil Ådland / NRK

– Dette er absurd!

Komponist, musiker og sanger Knut Anders Sørum vant Stjernekamp i 2016. Han vant også den norske Melodi Grand Prix 2004 med låten «High» og representerte Norge i Eurovision Song Contest 2004. Nå skal han stå på scenen med den mystiske Ravnen.

– Jeg gleder meg veldig! Dette er absurd – det å synge sammen med noen du ikke vet hvem er. Jeg har mine mistanker, men det blir etter hvert veldig spennende å se Ravnens egentlige identitet, sier han.

En kvinne og en glitrende elg

MASKORAMADUETT: Raylee synger duett med Elgen.

Foto: Jan Egil Ådland / NRK

Raylee mot Elgen

Raylee ble kjent for mange i Stjernekamp i 2014. Hun fikk også mye oppmerksomhet i årets MGP med låta «Wild» som ble en stor hit, selv om den ikke gikk helt til topps under finalen. Nå skal hun dele scenen med skogens konge.

– Dette er kjempegøy! Jeg er spent og lurer på om jeg kommer til å stå på scenen og bare tenke på hvem det er jeg synger med. Jeg må innrømmet at jeg er en smule starstruck. Elgen har jo faktisk blitt kjendis!

En mørkhåret kvinne og en viking

MASKORAMADUETT: Ulrikke Brandstorp skal synge duett med Vikingen.

Foto: Jan Egil Ådland / NRK

-Ekstremt rart

Ulrikke Brandstorp kom på andreplass i Stjernekamp i 2018. I 2020 vant hun MGP, men den internasjonale konkurransen ble avlyst på grunn av Covid 19. Både i detektivpanelet og på sosiale medier har det vært spekulasjoner rundt om Brandstorp selv faktisk er Trollet i Maskorama. Nå skal hun stå på scenen med Viking.

– Jeg har jo visst at jeg skulle synge duett en liten stund, så da har det vært ekstra spesielt når folk har spurt om jeg er Trollet og jeg ikke har kunnet fortelle noe, sier hun.

– Det blir veldig spennende å synge duett på Maskorama! Det er også ekstremt rart. Jeg har sunget mange duetter før, men aldri uten å vite hvem duettpartneren er. Jeg kan så vidt skimte noen øyne inni kostymet, så jeg borer meg fast i dem og prøver å få noe kontakt!, sier Ulrikke Brandstorp.

En mann og et grønnhåret troll

MASKORAMADUETT: Espen Grjotheim synger med (sjarm)Trollet.

Foto: Jan Egil Ådland / NRK

I duett med et troll

Sanger og skuespiller Espen Grjotheim deltok i Stjernekamp i 2013. Han har hatt bærende roller i flere av de aller største musikkteateroppsetningene i Norge, i år som Freddie i musikalen Chess på Folketeateret. Men i likhet med andre forestillinger og show, har teatret måtte stenge ned. Nå skal han i duett med Trollet.

– Jeg kan med hånden på hjerte si at dette er det rareste jeg noen gang har vært med på, og det er ekstremt gøy! Det var en glede å bli oppringt av Maskorama og jeg ser frem til å synge med Trollet. Hen er en fantastisk sanger!

I denne sendingen skal panelet få stille deltakerne spørsmål på direkten. Følg med fra 19.50, NRK 1.