Hopp til innhold
Info fra NRK

Blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK. Hun kommer fra stillingen som eksekutiv produsent i NRKs dramaavdeling.

Marianne Furevold-Boland

NRKs nye dramaredaktør, Marianne Furevold-Boland.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det er fantastisk å få lov til å være med på å skape historier som åpner opp hoder og hjerter, og kan skape arenaer for samtaler og undring. At jeg nå får muligheten til det som redaktør for NRK Drama, sammen med alle de flinke folkene i NRK og i det norske drama miljøet, er jeg veldig glad og takknemlig for, sier NRKs nye dramaredaktør, Marianne Furevold-Boland.

Furevold-Boland er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og har lang erfaring som både skuespiller og som programleder i NRK, før hun selv begynte å produsere radio og TV for barn og voksne.

I tre år var hun produsent for en av NRKs største suksesser gjennom tidene, Skam. Hun begynte som eksekutiv produsent i dramaavdelingen i 2017, og har siden hatt ansvaret for prosjekter som Livstid, Exit, Lykkeland, Verden er min og Norskish.

– En god dramaserie kan gi oss mennesker noen verktøy som kan hjelpe oss med livets små og store utfordringer. Å skape godt og underholdende drama som gir opplevelser som treffer hele følelsesregistret hos våre seere er både utfordrende, vanskelig, men også veldig gøy og givende. Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv, og jeg ser frem til å fortsette å finne og løfte det beste innholdet for publikum som NRKs dramaredaktør, sier hun.

Konstituert direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, Charlo Halvorsen, er veldig fornøyd med å få Furevold-Boland med som ny redaktør for dramaavdelingen.

– Marianne har en svært solid fagkunnskap og stor publikumsforståelse. Dramaavdelingen er en relativt liten avdeling i NRK-sammenheng, men er enormt viktig for både NRK og publikum. Vi er overbevist om at Marianne vil være med på å både ivareta og forsterke NRKs posisjon på norsk drama i årene som kommer, sier Halvorsen.

Marianne Furevold-Boland tar over jobben etter Ivar Køhn, som tidligere i år gikk over til å bli daglig leder i Rubicon TV etter åtte år som dramaredaktør i NRK.