Informasjon fra NRK

Klare for 100 timer med P3aksjonen

Fra 14. oktober og fram til TV-aksjonsdagen 18. oktober skal fire av NRK P3s programledere samle inn penger i et studio midt i Trondheim.

Tete Lidbom, Adelina Ibishi, Martin Lepperød og Ingrid Simensen.

Tete Lidbom, Adelina Ibishi, Martin Lepperød og Ingrid Simensen leder årets P3aksjon.

Foto: Helene Mariussen/NRK P3

For ellevte året på rad byr NRK P3 på en 100 timer lang livesending på radio, nett og TV til inntekt for en god sak.

P3aksjonen er en del av TV-aksjonen. I år går de innsamlede pengene fra P3aksjonen og TV-aksjonen til WWF Norges arbeid med å forhindre plast i havet.

I det som har blitt en lang tradisjon skal fire av kanalens programledere sørge for selskap og god underholdning gjennom hele døgnet - i fem dager. Det skjer fra et studio plassert på Solsiden i Trondheim.

De fire som skal lede oss gjennom maratonsendingen er Adelina Ibishi og Martin Lepperød fra P3morgen og Tete Lidbom og Ingrid Simensen fra Norske tilstander.

Illustrasjon av P3aksjonen 2020

Ingrid Simensen,Tete Lidbom, Adelina Ibishi og Martin Lepperød og er klare for 100 timer med innsamling.

Foto: NRK P3

Sendinga starter onsdag 14. oktober kl. 19:00 og varer fram til søndag 18. oktober kl. 23:00.

– Galskap og mange følelser

– Vi har å gjøre med fire svært gira programledere, så jeg kan love at det blir mye galskap og mange følelser i sving. Vi får også besøk av noen fantastiske artister, så det blir garantert gåsehud-øyeblikk, sier prosjektleder Kjersti Havdal.

– I tillegg er det gode muligheter for å lære mye om miljøutfordringer og plasthåndtering. Vi får besøk av noen veldig interessante gjester, legger hun til.

Spent nykommer

For Martin og Ingrid blir dette deres første møte med P3aksjonen.

– Jeg gleder meg utrolig mye og tror P3aksjonen kommer til å bli fryktelig artig. Jeg burde kanskje vært redd, men det er jeg ikke, sier Ingrid Simensen og sikter til de mange utfordringene programlederne får i løpet av aksjonen.

– Jeg er jo redd for fysisk smerte, men samtidig tenker jeg «hva er det verste som kan skje»?

Ingrid Simensen

Ingrid Simensen fra Norske tilstander på NRK P3.

Foto: Helene Mariussen/NRK P3

Skulle hun bli nervøs, synes programlederen at det hjelper å tenke på hvorfor hun skal gå gjennom noen ville utfordringer de dagene i oktober – nemlig den gode saken.

– Jeg synes Verdens naturfond sin kamp mot plast i havet er en utrolig viktig sak. Det er viktig å forstå at det faktisk hjelper å gjøre noe! Ofte føles plastforsøplinga i verden så håpløs. Folk trenger å vite at det finnes håp så lenge vi tar tak i problemet – og det er det vi gjør nå, sier Ingrid.

Gjesteprogramledere hver dag

P3aksjonens fire programledere får også selskap av fire gjesteprogramledere. Først ut er Ella Marie Hætta Isaksen, kjent fra bandet ISÀK. Fredag kommer komiker Martha Leivestad fra 4ETG. Lørdag setter humorkongen Christian Mikkelsen seg i gjesteprogramlederstolen, før artisten Hilde Skaar tar over rollen på søndag.

10 millioner i fjor

I fjor samlet P3aksjonens lyttere inn over 10 millioner kroner til Care Norge, og deres arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Videoen under viser et tilbakeblikk.