NRK Meny
Normal

Kan Norge slå Magnus Carlsen?

Magnus Carlsen blir hovedpersonen i et storslått, tre timer langt underholdningsshow som sendes på NRK1 søndag 30. november. Hele Norge har muligheten til å møte vår sjakk-konge i duell.

Kongen av sjakk

Magnus Carlsen spiller mot hele Norge i et underholdningsshow ledet av Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Magnus Carlsen er nettopp hjemkommet fra Sotsji etter å ha vunnet VM for andre år på rad. Nå skal han møte sin største motstander noensinne: Det norske folk!

Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh skal lede det direktesendte underholdningsshowet «Kongen av sjakk».

Ved å laste ned gratisappen «Kongen av sjakk» kan hele nasjonen være med og spille mot Magnus Carlsen under sendingen. Det trekket flest i Norge tar, blir spilt ut mot Carlsen i studio.

I perioden 7.-23. november har har folk også spilt om å bli blant de utvalgte som får møte Magnus til duell i studio.

– Dette er et veldig artig konsept som jeg gleder meg til å være med på, sier Magnus Carlsen.

Slik spiller du mot kongen av sjakk

Grupper

I studio utfordres Magnus Carlsen av ulike grupperinger, til sammen sju grupper bestående av 16 spillere. Her er toppolitikere, idrettsprofiler, underholdningsartister og juniorsjakkmestre. Programleder Kåre Magnus Bergh har samlet sitt eget lag av nybegynnere og forsøkt å lære dem sjakk på rekordtid. Selv familien Carlsen og venner er samlet og klare til å gi slektens store sønn skikkelig motstand! Den siste gruppen er de forhåndskvalifiserte spillerne.

Les: Får Abid Raja revansje mot Magnus Carlsen?

Ekspertkommentatorer er Torstein Bae, Ole Rolfsrud og Heidi Røneid. De skal også ta for seg "fun facts" og statistikk som presenteres på en storskjerm. Gjør 12-åringene i Finnmark det bedre enn lærerne i Agder? Hvordan står håndverkerne seg mot juristene?

Det er altså duket for dramatikk og nervepirrende dueller når Magnus Carlsens sjakkevner blir testet til det ytterste.

Magnus er klar til kamp. Er du?