Hopp til innhold
Info fra NRK

Snøfall, sesong 2

Noah er ti år og har et veldig viktig juleønske, men tenk om brevet til julenissen ikke kommer fram? Bli med tilbake til magiske og mystiske Snøfall.

Små og store kan glede seg til en splitter ny julekalender når Snøfall returnerer etter sju år.

Premiere i NRK TV kl. 06.00 og på NRK1 fredag 1.desember kl. 20.10.

Siden sist har det gått sju år i Snøfall. Nå skal vi få være med på en helt ny historie som tar utgangspunkt i ti år gamle Noah.

Noah bor på Haukebakken sammen med mammaen sin, Elise. Hun har vært syk en stund og må igjen legges inn på sykehus.

Mens Noahs mamma er på sykehuset møter han Selma som hjelper barn med å skrive ønskebrev til julenissen. Brevene legges i en postkasse, og Selma sier at brevene flyr av gårde til julenissen i Snøfall om natten når alle sover.

en søt ung gutt har hodet så vidt på skakke mens han smiler bredt. Han har på seg en brun og rød lue hvor litt av håret stikker ut av luen. På seg har han en blå hettegenser og en brun jakke i kordfløyel.

Scott Philip Davis Brodtkorb i rollen som Noah.

Foto: NRK

Før Elise drar av gårde til sykehuset skriver hun et brev til julenissen for å vise Noah at det er en fin ting å gjøre. Om natten bretter Elises brev seg på magisk vis til en papirfugl, akkurat som Selma sa.

Les også: Julekalenderne år for år

Noahs eneste juleønske

Julius leser brevet fra Elise. Hun skriver at hun ønsker at Noah skal få håp og styrke i denne vanskelige tiden. Etter at Julius har lagt seg for kvelden, skjer det noe uvanlig: Julekulen han har blåst opp eksploderer og forvandler seg til et flyvende, lysende vesen.

Og det er nå eventyret begynner for Noah. Han drar til Snøfall, hvor han skal få nye venner, kjempe mot skygger og få håpet tilbake.  ​

Ei jente med krøllet mørkebrunt/sort hår ser smilende på kamera med lukket munn. Hun har på seg en rustrød/rosa drakt med fargerike broderier og et kraftig belte rundt midten. Rundt halsen har hun et kraftig halskjede.

Amina, spilt av Aella Arietta Baqwa Ruud.

Foto: Patrik Säfström / NRK

Varmt og lunt univers

«Snøfall» handler om håp og det at man må tørre å møte sin største frykt for å kunne vinne over det man er aller mest redd for. Man kan gjøre feil og rette opp igjen, og hvis man er flere sammen, så kan man få de mest utrolige ting til å skje.

«Snøfall» ble tidenes seersuksess da den ble lansert i desember 2016. Serien samlet hele Norge og begeistret både barna og de voksne seerne. 1. desember får publikum et etterlengtet gjensyn med kjente og kjære karakterer fra sesong 1, og seerne skal igjen få kose seg i et varmt og lunt univers som oser av julestemning og magi!

To søte små barn, begge med lys blondt hår. Jenta til venstre er iført en grå kjole med blomstrete bluse. Hun holder et eple i hånda og smiler. Gutten til høyre står inntil henne og smiler lurt, også med et eple i hånden. Han er iført en brun bukse med bukseseler og en grønn linbluse.

Nevis og Vetle, spilt av Lycke Galligani Ræder og Mikkel Lien Hanson.

Foto: Lena Saugen / NRK

Gamle kjente og nye karakterer i årets kalender

Både Vidar Magnussen, Cecilie Mosli, Kjersti Elvik, Trond Høvik, Johannes Joner, Iselin Shumba og Håvard Lilleheie er med fra forrige gang vi så «Snøfall». Nye skuespillere inn i serien er Emilie Mordal, Sven Nordin, Arif N. Salum og Silje Lindberg. De to nye hovedkarakterene spilles av Scott Philip Davis Brodtkorb og Aella Arietta Baqwa Ruud.

En mann med svart skulderlangt hår og langt skjegg ser smilende på kameraet. -Han står i en hage med trær i bakgrunne og er iført en hatt med flagrende stoff i fargen beige. Han har på seg en brun jakke, ferskenfarget bluse med en rund brosje og lilla skjerf løst rundt halsen. Han holder den ene armen opp i lufta.

Mo, spilt av Arif Nassor Salum, representerer et av de nye tilskuddene i «Snøfall».

Foto: Lena Saugen / NRK

Les også: Her er deltakerne i årets 24-stjerners julekalender

Ei smilende jente med rød jakke og rød lue. Jenta ser litt til siden og smiler. Hun er iført et stripete skjerf rundt halsen og hvite votter.

Selma har blitt sju år eldre siden sist. Hun spilles fortsatt av Siri Skjeggedal.

Foto: NRK

Pssst! Som en ekstra godbit får du en ny episode av Snøfall sesong 1 hver dag mellom 1. og 24. desember i NRK TV.