Jan Fredrik Karlsen ny musikkansvarlig for Melodi Grand Prix

Jan Fredrik Karlsen

Som musikkansvarlig blir det Karlsens jobb å finne de beste låtene og artistene til MGP 2016.

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

- Jeg har fått verdens feteste jobb, og går inn i den med en stor porsjon ydmykhet og respekt for alt hva MGP er. Jeg håper min erfaring og kunnskap kan bidra til at jeg kan fortsette det gode arbeidet som er gjort før meg, og bringe MGP enda et steg videre.

Jan Fredrik Karlsen har i mange år jobbet i musikk og TV-bransjen, blant annet som artistmanager og som dommer i talentprogrammer som Idol og X-faktor. Seerne er godt kjent med hans glødende engasjement for musikk.

- Det er en stor glede at vi nå har fått med Jan Fredrik Karlsen på laget. Han er en solid ressurs som Melodi Grand Prix vil dra stor nytte av. Jeg ser virkelig frem til å få jobbe med en kapasitet med så mye entusiasme som Jan Fredrik, sier prosjektleder for MGP Stig Karlsen.

Jan Fredrik Karlsen er i dag en av landets fremste eventarrangører og har bred erfaring med å lage fest og show.

Hans erfaring er gull for MGP

Han tar over som musikkansvarlig etter Vivi Stenberg som har hatt jobben i tre år.

- Jan Fredrik Karlsen er en mann som kan alle musikkbransjens irrganger, og har et hjerte som banker hardt for norsk musikk. Det er få mennesker i Norge som vet like godt som ham hvor stor gjennomslagskraft musikk kan ha i TV-ruta. Den erfaringen er gull å ta med seg inn i MGP. Hans managererfaring er også viktig for å se muligheter for nye artister og låtskrivere som vurderer å bli med i MGP, sier Vivi Stenberg.

Karlsen skal plukke ut låtene i samarbeid med prosjektleder Stig Karlsen, og en jurygruppe.

Låtskrivere kan sende inn bidrag nå

Jakten på bidrag til neste års Eurovision Song Contest er i gang, og NRK åpner i dag slusene for innsending av bidrag via nrk.no/mgp.

Mandag ble det klart hvem som overtar MGP-stafettpinnen etter Vivi Stenberg; ingen ringere enn tidligere Idol-general Jan Fredrik Karlsen.

USMINKET: Vi ble med nyslått MGP-general Jan Fredrik Karlsen på sminkerommet.