Hopp til innhold

Ingrid søker kormedlemmer med demens

Ingrid Gjessing Linhave søker mennesker med demens til å danne et kor. Koret skal belyse effekten musikk har på mennesker med demens.

Ingrid søker kormedlemmer

Ingrid søker kormedlemmer.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Koret skal filmes fra første korøvelse i august 2022, frem til konsert for venner og familie 2. oktober. Denne reisen blir en tv-serie på 6 episoder som skal vises på NRK. Enkelte av kormedlemmene skal også filmes og intervjues på hjemmebane sammen med sine pårørende, etter nærmere avtale.

Et verdig innblikk i hva demens er

Vi ønsker at denne tv-serien skal gi et verdig innblikk i hva demenssykdom er, og få frem utfordringene og sorgen som følger med sykdommen. Men også få frem alt man fremdeles mestrer, musikkglede og vennskap. Til dette får vi god hjelp av både fageksperter og et helt eget forskerteam.

Vi vil følge kormedlemmene og pårørende tett gjennom hele perioden. Pårørende vil være sterkt involvert både foran og bak kamera, og vi ønsker et mangfold av relasjoner: venner, barn, barnebarn, ektefelle eller søsken. Vi ønsker kormedlemmer med ulike former for demenssykdom, på ulike stadier av sykdomsforløpet og i ulik alder.

Øvelser på Nordre Skøyen Hovedgård

Øvelsene vil foregå på dagtid, på Nordre Skøyen Hovedgård i Oslo, og etter hver korøvelse vil det bli servering og sosialisering. Vi organiserer transport der det er behov for det. Vi ønsker at koret skal fortsette etter at kameraene er skudd av, slik at tilbudet består.

Er dette noe for deg eller noen du er glad i? Skriv til demenskoret@nrk.no og si noe om hvorfor du/dere kunne hatt lyst til å være med.

NB: Dersom du allerede har sendt epost til adressen ovenfor men IKKE fått svar, så veldig gjerne prøv igjen. NRK har hatt tekniske utfordringer med epostsystemet sitt, så det kan dessverre hende eposter har blitt borte.