Informasjon fra NRK

Høydepunkter på NRKs TV-kanaler i julen 2017

«Little Women» er et splitter nytt kostymedrama basert på Louisa May Alcotts berømte roman fra 1800-tallet. BBC-serien er en av flere du kan kose deg med på NRK i julen. «Kvelden før kvelden» byr på julestemning fra Sporten på Frognerseteren og «Ribbe minutt for minutt» - fra en stekeovn. Stjernekampvinner Adam Douglas er en av mange artister vi kan lytte til i NRKs sjangerbrede musikktilbud i desember. «NRKs juleparty» er ett av dem. Vil du bestemme TV-kvelden selv, er NRK TV det perfekte alternativ.

Little Women

Den amerikanske borgerkrigen er bakteppet i "Little Women", som følger livene til de fire søstrene March (fv) Amy (Kathryn Newton), Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke) og Beth (Annes Elwy). Se dem på NRK1 og NRK TV i romjulen.

Foto: Lionsgate International Television

Den britiske serien Little Women bygger på den amerikanske forfatteren Louisa May Alcotts roman ved samme navn fra 1868/69. Kjærlighet og sjalusi, ekteskap og savn – de evig aktuelle temaene finnes i dette kostymedramaet som er tilrettelagt for TV av Heidi Thomas, skaperen av «Nytt liv i East End», og regissert av Vanessa Caswill. Stjerner som Angela Lansbury, Michael Gambon og Emily Watson i sentrale roller. Datteren til Uma Thurman og Ethan Hawke, Maya Hawke, debuterer i rollen som Jo, en av søstrene vi følger i serien. Sendes på NRK1 i romjulen.

BBC-serien Dickens' jul ("Dickensian") er en godbit for den som er fascinert av Charles Dickens klassikere. Serien lar skjebnen til noen av de mest kjente personene fra forfatterens historier gripe inn i hverandre i 19. århundrets London. Du kan følge dem hver kveld på NRK2 fra 18. desember (bortsett fra julaften). (10 episoder).

Dickens´ jul, 10 episoder DICKENS JUL

Inspektør Buckets (Stephen Rea ) etterforskning av mordet på Ebenezer Scrooges partner Jacob Marley er rammefortellingen i "Dickens' jul".

Foto: ukjent fotograf- / Red Planet Pictures

NRK TV utvider sitt allerede rikholdige tilbud med den franske dramathrilleren Le Bureau. Etter seks år undercover i Damaskus vender etterretningsagenten Guillaume Debailly hjem til Paris. Hverdagen blir en utfordring. Ikke bare må han gjenopprette båndene til sin familie og sine venner og kolleger – han må også finne tilbake til sitt gamle jeg. Samtidig som han starter opplæringen av en ny agent, får han overraskende nyheter om Nadia som var hans elskerinne i Damaskus. Premiere på NRK TV 22. desember, alle tre sesonger.

005

Mathieu Kassovitz er kjent fra blant annet "Den fabelaktiger Amelie fra Montmartre". I "Le Bureau" spiller han Guillaume Debailly, eller "Malotru" som var hans kodenavn som undercoveragent i Syria.

Foto: XLahache / Xavier Lahache

På NRK TV kan du også velge blant en god samling spillefilmer som blir gjort tilgjengelig i løpet av julen. Bak titler som En mann ved navn Ove, Julekongen – full rustning, Amour og The Lunchbox skjuler det seg fine historier som er verdt å få med seg.

Tre julekalendere

Jul i Svingen, Emblas saga og Tidsreisen er årets julekalendre på NRK Super.

I NRKs Jul i Svingen er juleforberedelsene godt i gang for Linus og vennene hans. SVTs serie Emblas saga ("Selmas saga") er et magisk juleeventyr med klassisk julestemning, morsomme, eksentriske figurer – og helt ny for NRKs seere. Åtte år gamle Embla møter den merkelige vitenskapsmannen Efraim von Trippelhatt, og sammen legger de ut på jakt etter Julenissen. I DRs Tidsreisen ("Tidsrejsen", også sendt i 2015 ) drømmer Sofie om at mor og far skal finne sammen igjen. Får hun tidsmaskinen til å virke slik at hele familien kan feire jul sammen igjen? Fra 1. desember på NRK Super og på NRK TV fra morgenen.

Tradisjon

NRK Supers programledere Shana Mathai, Anders Herman Clausen og Haakon Stevens skaper julehygge i Julemorgen fra 21. desember.

Et av årets absolutt mest sette programmer, Kvelden før kvelden, ledes også i år av Ingrid og Haddy. I fjor fulgte 1.4 millioner seere med da de debuterte som juleprogramledere sammen. Seerskaren steg ytterligere – til 1.8 millioner - under «Grevinnen og hovmesteren». En viktig tradisjon for mange, altså! Les hva den samme duoen har å by på lille julaften i år.

Kvelden før kvelden

Haddy N`jie og Ingrid Gjessing Linhave leder "Kvelden før kvelden" sammen for andre gang.

Foto: Ole Kaland, NRK

Spiser du ribbe på julaften? Følger du TV-kokk Øyvind Hjelles oppskrift på langstekt ribbe, skal du være sikret det perfekte resultat. Med en spesialkonstruert ovn med kameraer på innsiden kan du følge hele stekeprosessen, steg for steg. Se Ribbe minutt for minutt på NRK2 julaften fra kl 09.55 frem til julen ringes inn kl 17 og ribben er klar for servering.

Musikk for alle

NRKs juleparty på NRK1 16. desember inviterer til julekonsert med repertoar og tolkninger utenom det vanlige. Silya er syngende programleder, og vi får nyte Kringkastingsorkestret, Maria Mena, Kurt Nilsen, Tshawe og Adam Douglas. Sistnevnte inviterer også til varm julestemning i Nordstrand kirke 1. juledag på NRK1. I En amerikansk jul med Adam Douglas får vi også høre ham snakke om sitt forhold til amerikansk jul og julemusikk.

NRKs juleparty NRKS JULEPARTY

Silya er programleder under NRKs julepary i Folketeateret. Her med Adam Douglas som også skal ha sin egen julekonsert i Nordstrand kirke i romjulen.

Foto: Julia Marie Naglestad / Julia Marie Naglestad/NRK

I høst åpnet Norges nasjonalhelligdom i Trondheim dørene for en av landets mest særegne artister, og i romjulen får vi ta del i denne begivenheten i Konsert med Aurora fra Nidarosdomen. 30. desember markerer NRK1 DDE 25-årsjubileum. Det folkelige bandet fyller Oslo Spektrum med en forrykende jubileumskonsert.

Bjarne Brøndbo

Eventyret for Bjarne Brøndbo og de andre i D.D.E. startet i 1992. Så langt har de gitt 3000 konserter og solgt halvannen millioner CD-plater.

Foto: Hans Arne Vedlog

Atle Pettersens gjester i Beat for beat julespesial er klare 22. desember, og det blir kjente julesanger og MGPr-låter i MGPjr juleturné 1. juledag på NRK1.

Trendsetter og artist Gwen Stefani holder juleshow med venner 19. desember på NRK1, mens lille julaften må countryelskere spisse ører: I Juleglede i Nashville samles denne sjangerens største stjerner på scenen. Programleder lille julaften på NRK1 er Reba McEntire. 2. juledag er vi tilbake igjen i Nashville, der årets prisutdeling Country Music Awards (NRK2) finner sted med Brad Paisley og Carrie Underwood som verter.

Per Sundnes og Frode Larsen lager julestemning i Store studio sammen med Kringkastingsorkestret og solister i Jule-live med KORK 2. juledag på NRK2. Christian Eggen dirigerer og spiller piano, og blant gjestene er Tine Thing Helseth som selvsagt har med seg trompeten sin.

NRKs kanalverter binder sammen julemenyen

Kanalverter julen 2017

Ingen TV-jul uten NRKs kanalverter. Ingvild og Bjørn Johann er to av flere som skal presentere julemenyen for oss.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

NRKs dyktige kanalverter loser oss gjennom julens høydepunkter og NRKs øvrige juleprogram.

Ingvild Helljesen, Yasmin Syed, Silje Skjemstad Cruz, Dyveke Wedel Kuløy og Andreas Preus Efskin deler på å presentere programmene i høytiden, mens Bjørn Johann Rief er den som tar oss gjennom TV-kvelden julaften og nyttårsaften.

Han lover å deklamere dikt i overgangen til det nye året, men hvilket vil han foreløpig ikke ut med.

Med forbehold om endringer.