Hopp til innhold

Her møter du NRK under Arendalsuka 2019

NRK er tilstede under Arendalsuka med sendinger og debatt på radio og TV gjennom hele uka. Blant høydepunktene er Partilederdebatten og andre sendinger som sparker det hele igang mandag. I tillegg byr vi på publikumsmøter og smakebiter fra høstens programmer.

Arendalsuka

NRK sender fra Paviljongen, som ligger sentralt i Pollen. Publikum kan følge med fra kaikanten.

Et av flere foredrag blir presentasjonen av høstens store dokumentarserie om Einar Gerhardsen, der Erling Borgen forteller om sitt arbeid med serien og viser noen klipp. Vi byr også på et foredrag ved NRKbeta om hvordan NRK jobber med digital kildekritikk, og NRK Super forteller om hvordan NRK Supers serie “Lik meg” kan benyttes i arbeidet med barn og unge.

NRK legger også opp til dialogmøter med publikum. I år som i fjor blir det pølser, pitch og nyhetstips ved paviljongen i Pollen. Her tar vi gjerne imot både ris og ros. Les mer om alle arrangementer og sendinger i oversikten under.

Ekko, Dagsnytt 18 og Politisk kvarter har daglige sendinger fra Paviljongen i Pollen. Alle NRKs sendinger derfra går ut på høyttalere, og vi inviterer publikum til å følge med fra kaikanten.

PARTILEDERDEBATTEN

Programleder Fredrik Solvang

Fredrik Solvang leder partilederdebatten mandag

Foto: Julia Naglestad

NRK ønsker sammen med Arendalsuka å fornye seg og håper på at mange vil være med å feire demokratiet og valgkampstart under partilederdebatten mandag.

Det legges opp til konstruktiv og god meningsbrytning om de beste løsningene for Norge, nasjonalt og lokalt, der publikum i Norge er med å avgjøre hvilket tema politikerne skal snakke om.

Partilederdebatten skal i år avholdes utendørs i bydelen Barbu. Dersom været ikke tillater det flyttes den inn til Arendal kultur- og rådhus.

Programleder er Fredrik Solvang.

Tid: Mandag 12. august kl. 21:20 - 23:00. Oppmøte kl 19.30
Sted: Barbu

Les mer om arrangementet i programmet til Arendalsuka.

FØRSENDING - DEBATTEN

NRK lader opp til den store partilederdebatten med aktuelle og spennende gjester. Programleder er Jon Gelius.

Tid: Mandag kl. 20:25 - 20:55
Sted: Barbu (Paviljongen ved dårlig vær)

FRAMTIDENS DIGITALJOURNALISTIKK: MANIPULASJON, ÅPNE KILDER OG DIGITAL KILDEKRITIKK

En ny og framvoksende gren av journalistikken tar for alvor i bruk teknologi, internett og digitale løsninger for å forklare oss hva som skjer. Samtidig åpner den samme teknologien for utstrakt manipulasjon av medieinnhold. Hvordan tilnærmer NRK seg manipulerte "deepfake"-videoer, og hvordan jobber store internasjonale medier som New York Times og BBC? Ståle Grut, medieviter og teknologijournalist i NRKbeta, gir en oppdatert oversikt som er nyttig for alle som produserer og konsumerer medier i 2019.

Tid: Tirsdag 13. august kl. 09:00 - 10:00
Sted: Arendal kino Sal 3

DET NYE NORGESKARTET

Samtale og debatt om nye kommune- og fylkesgrenser. Programledere er Siv Kristin Sællmann og Jon Gelius.

Tid: Tirsdag 13. august kl. 15:00 - 16:00
Sted: Paviljongen

SAMISK POLITIKK

Samtale og debatt om myndighetenes prioriteringer i samiske kommuner. Programleder er Berit Solveig Gaup.

Tid: Tirsdag 13. august kl 16:00 - 17:00
Sted: Paviljongen

SNAKK MED NRK

Arendalsuka 2019

Thor Gjermund Eriksen møtte publikum under Arendalsuka 2018.

NRK inviterer deg også i år til mingling og pølser ved NRK-Paviljongen i Pollen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ønsker velkommen og forteller litt om hva NRK jobber med i høst, også i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalg. På gateplan møter du NRK-ansatte som slår av en prat - og gjerne tar imot ris og ros.Vi vil vite hva du liker med NRK, hva du vil ha mer eller mindre av, eller om du har andre tilbakemeldinger. Vi legger også opp til speed-dating for deg som har en programidé du ønsker å foreslå, eller en konkret nyhetssak du ønsker at NRK ser nærmere på.

Alle innspill og ideer tas med videre til ulike miljøer i NRK. Det blir også en forslagskasse.

Tid: Onsdag 14. august 2019 kl.13:00 - 14:00
Sted: På gateplan ved Paviljongen i Pollen

Se facebookeventet her.

'TORP SPESIAL'

Ole Torp intervjuer en aktuell gjest om spennende og interessante tema.

Tid: Onsdag 14. august kl. 16:00 - 17:00
Sted: Paviljongen

SNIKTITT: DOKUMENTARSERIEN OM EINAR GERHARDSEN

Einar

Ved inngangen til 1945 var Einar Gerhardsen døden nær i konsentrasjonsleir. På slutten av samme år var han statsminister i Norge. “Einar” er en dokumentarserie i fire deler som har premiere på NRK i september. Vi inviterer til en historietime der dokumentarist Erling Borgen viser klipp, forteller om arbeidet med serien og deler hittil helt ufortalte historier om landsfaderen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen innleder. To av Einar Gerhardsens barnebarn, Mina Gerhardsen og Anne Lieungh, deltar.

Tid: Onsdag 14. august kl. 19:00 - 20:00
Sted: Arendal kino Sal 1

SLIK TREFFER NRK SUPER UNGE MED RELEVANTE OG STERKE HISTORIER – OG HVORDAN BRUKE "LIK MEG"?

Slik jobber NRK Super for å treffe en ung målgruppe med relevante og sterke historier – og hvordan kan “Lik Meg” brukes i arbeid med barn og unge?

Bør intriger mellom tenåringsjenter tas på alvor? Ja så absolutt, mener regissør og manusforfatter Anne Wisløff, som tidligere har vunnet Emmy-pris for serien “Jenter”. Hun er en av skaperne bak NRK Supers nettdramaserie «Lik Meg» som retter seg mot barn og unge i alderen 10-14 år. Serien handler blant annet om hvordan den usynlige mobbingen kan foregå.

Anne Wisløff forteller i dette arrangementet om hvordan de jobber med innsiktsarbeid blant målgruppen i arbeidet med serien, og hvordan serien gjøres relevant både gjennom fortellergrep og historier.

Barneombud Inga Bejer Engh og helsesykepleier/”helsebror” Per Arthur Andersen innleder om hvordan serien kan brukes av fagpersoner som jobber med og for barn og unge. Flere mobbeombud bruker allerede serien i sitt arbeid.

Tid: Torsdag 15. august kl. 11:00 - 12:00
Sted: Arendal kino sal 3

MØT SKUESPILLERE FRA «LIK MEG»!

NRK Super og Aftenposten Junior inviterer til treff med skuespillere og serieskaperen fra NRK-serien «Lik Meg».

" Lik meg" er en dramaserie for barn og unge som handler om vennskap, utestenging og tilhørighet. Hva er man villig til å gjøre for å bli populær?

To av Aftenposten Juniors unge journalister intervjuer hovedkarakteren Jenny Evensen som spiller Oda, og Emmy-vinnende serieskaper Anne Wisløff om bord i NRKs flytende paviljong i Pollen.

Jenny kommer etterpå i land for å møte publikum.

Det vil stå en forslagskasse ved paviljongen der man kan legge forslag til temaer som NRK Super kan ta opp i sine dramaserier.

Tid: Torsdag 15. august 13:00 - 13:45
Sted: Ved Paviljongen i Pollen.

URIX

Utenriksmagasinet Urix spiller inn programmet ombord på Paviljongen med aktuelle gjester. Programleder er Hege Moe Eriksen.

Tid: Torsdag 15. august kl. 14.00
Sted: Paviljongen i Pollen

ABELS TÅRN - LIVE

NRK P2 populærvitenskapelige program Abels tårn sender direkte fra Pollen i Arendal. Tre forskere navigerer gjennom jungelen av alternative fakta i jakten på sannheten om hvordan verden fungerer - kyndig og myndig ledet av tårngeneral og programleder Torkild Jemterud.

Tid: Fredag 16. August kl. 09:00 - 10:00
Sted: Paviljongen

Programmer med daglige sendinger fra Paviljongen i Pollen:

EKKO - LIVE FRA ARENDALSUKA

NRK P2s Ekko har daglige direktesendinger fra Pollen i Arendal fra kl 09-10, med aktuelle gjester, gode debatter og relevante emner - presentert av programlederne Ellen Wesche Guttormsen og Ragna Nordenborg.

Tid: tirsdag, onsdag og torsdag kl. 09:00 – 10:00

DAGSNYTT 18

Direktesendt debattprogram på radio og TV. Programleder er Espen Aas.

Tid: mandag, tirsdag og onsdag kl. 18:00-19:00
Sted: Paviljongen

NYHETSMORGEN

Sender direkte fra Paviljongen og Marienlyst fra kl 06:30-09:00 tirsdag, onsdag og torsdag. Programleder i Arendal er Anne Jetlund Hansen.

POLITISK KVARTER

Aktuell politisk debatt. Programleder er Astrid Randen og Lilla Sølhusvik.

Tid: tirsdag, onsdag og torsdag kl. 07:40 – 08:00
Sted: Paviljongen

NRK SØRLANDET

NRK Sørlandet har ettermiddagssendinger fra Arendal kl 14:00-17:00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Det blir også daglig direkterapport i den lokale morgensendingen mellom kl 08:30-09:00.

NRK og andre arrangementer

Ved siden av NRKs egne programmer, deltar Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og andre fra NRK ved en rekke andre arrangementer. NRK Super er med når Arendalsuka UNG åpnes onsdag. Programleder Sabrina Khan Norstrøm er konferansier og Stina Talling opptrer med årets BlimE-låt. Se programmet her. Fungerende kulturredaktør Ingerid Nordstrand deltar i en kulturdebatt i regi av kulturrådet. Se programmet her. Eriksen deltar blant annet i debatten Mediepolitisk time i regi av TV2. Se programmet her.