Her er programlederne i Reiseradioen 2018

Sankthansaften åpner statsminister Erna Solberg sommeren 2018. For 55. gang lover NRK P1 å gi deg sol uansett vær. Nye programledere lover å gi Norge et par ekstra varmegrader i sommer.

Sandeep Singh og Galvan Mehidi

Sandeep Singh og Galvan Mehidi er førstereisgutter i Reiseradioen 2018.

Foto: Privat

Humoristene Sandeep Singh og Galvan Mehidi er årets nykommere. Begge er kjent fra NRKs humorserie «Tabu med Abu». Galvan jobber til daglig som produsent og regissør. Sandeep er kjent fra musikk- og filmspaltene i VG.

-Jeg ønsker å gi Norge et par ekstra varmegrader via radioen, avslører Sandeep.

Galvan har også klare tanker om eget bidrag.

-Jeg ønsker å gi folk en behagelig sommer som overhodet mulig. Når folk spør hvor jeg er fra og jeg ikke orker å forklare hva Kurdistan er, sier jeg som regel at jeg er fra Syden. Så som en representat fra Syden, føler jeg nesten at jeg er sommeren i levende person.

Mer Kåss Furuseth

Søstrene Kåss Furuseth leder reiseradioen for andre gang.

- Jeg elsker Reiseradioen! Vi hørte på det hver eneste sommer på hytta i barndommen. Det er en drøm å få være med på det sjøl. Sier Cecilie.

Søstrene Else og Cecilie Kåss Fururseth

I fjor debuterte søstrene Kåss Furuseth som programledere i Reiseradioen. Dette ga mersmak både hos lyttere og søstrene.

Foto: Arne Kalland / NRK

-Vi våknet hver morgen på hytta av at bestemor kicka i gang med Reiseradioen på volum 89. Vi skal prøve å snakke mykt og melodiøst med tanke på at besteforeldre ofte har Roskildevolum på DABen, sier Else.

Else og Cecilie Ramona Furuseth

Søstrene Kåss Furuseth gleder seg til å lede Reiseradioen. -Forhåpentligvis kan jeg og Else være med å gi sommerfolket en god start på dagen. Håper folk vil dele morgenen sin med oss, forklarer Cecilie.

Foto: Privat

Bestemor skal også være med i sendingene som reporter.

-Jeg tror bestemor har en personlig drøm om å møte kongen, da snakker jeg om kongen av campingplassen, Tore Halvorsen.

Har ofret ferien i mer enn 30 år

Sommerens sendinger åpnes i kjent stil av Rune og Øystein. Gjennom 30 år har duoen bidratt i programmet og har for mange lyttere blitt lyden av sommer.

-Rune og Øystein har en fantastisk evne til å koble tradisjon og nytenkning, sier prosjektleder Øyvind Wik.

Øystein Bache og Rune Gokstad

Øystein Bache og Rune Gokstad har medvirket i Reiseradioen i over 30 år.

Foto: Line Ramstad

-Rune er så knyttet til programmets tradisjoner at han for noen år siden tatoverte et badetermometer på leggen. NRK P1 kan garantere at lytterne får alt de forventer av Reiseradioen, forsikrer prosjektlederen.