Her er MGPjr 2014-finalistene!

Årets MGPjr har hatt rekordstor påmelding. Hele 600 bidrag kom inn, og nå er 10 sterke finalister plukket ut. Her er artistene som skal løfte taket på Oslo Spektrum under den store finalen lørdag 30. august!

Her er MGPjr 2014-finalistene
Foto: Kollasj/NRK / NRK

– MGPjr 2014 fikk 100 flere påmeldinger enn i fjor. Det forteller noe om viktigheten av å lage et show som er til inspirasjon for barn og unge med musikk som hobby, sier prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie.

To rockeband, en jentetrio, en jenteduo og hele seks solister fra henholdsvis Trondheim, Jørpeland, Bergen, Fetsund, Osterøy, Gvarv, Duken, Tønsberg, Bremanger og Selbu skal i år kjempe om å bli vinneren av MGPjr 2014.

– Det er lett å se at bidragene er inspirert av fjorårets musikkstiler. Som tidligere år er det flest jenter som melder seg på, men i år var det også en del musikalske band, slik som fjorårets vinner UNIK4. Av rene rockeband ble det to som gikk til finalen, mens det var mange sterke kandidater på audition, forteller Rutgerson Bie.

Lurer finalistene

Tradisjonen tro er det programlederne for MGPjr, Margrethe og Tooji, som får æren av å overrekke beskjeden til de 10 finalistene om at de er plukket ut til finalen. Og de lar aldri sjansen for å lure noen trill rundt gå forbi.

– De fleste artister drømmer om å en gang stå på scenen i Oslo Spektrum. Det er jo dit våre finalister faktisk skal i august, og da må det gledelige budskap leveres på en ekstra staselig og overraskende måte, forteller Margrethe, som sammen med Tooji har overrasket finalistene i alt fra en «Nytt på nytt»-sending til et ugjenkjennelig pizzabud som kom på døra.

Dette er artistene i MGPjr 2014:

Dråkmat fra Selbu
Melodi: Æ ane itj æ
Dråkmat består av Henrik (14) på vokal, Thomas (14) på gitar, Ole Henrik (15) på gitar, Kevin (14) på trommer og Martin (14) på bass. Bandet ble til for tre år siden på kulturskolen i Selbu og har vært med på blant annet fylkesmønstring i UKM, Tydalsfestivalen og flere konserter i kulturskolens regi.

Vanja fra Osterøy
Melodi: Du stod der og lo
Alle gode ting er tre for Vanja (14). Hun var på sangaudition til MGPjr i 2012 og 2013 uten å nå helt frem, men i år har hun kapret en av finaleplassene. Vanja har deltatt på UKM og sunget på en barneplate. Hun spiller piano og kommer fra en musikalsk familie hvor mamma lager musikk og pappa er musikklærer.

Aksel fra Bremanger
Melodi: Ingenting å tape
Aksel er 12 år og går i 7.klasse på Hauge skole. Han spiller gitar, i band og i korps. Aksel var med i UKM i år med bandet sitt «AKV and the Freakz», men stiller i MGPjr som solist. Han liker å skrive, turne, lage musikk og tegne. I låta «Ingenting å tape» synger han om at det ikke gjør noe om folk synes han er annerledes. Han må være som han er for å få til det han vil.

Tuva fra Tønsberg
Melodi: Diva

Tuva er 13 år og elsker å lage musikk. Den ironiske og humoristiske låta «Diva» lagde hun til den årlige diva-festen som moren hennes har. I tillegg til musikk går Tuva på teaterskole. Hun liker å kle seg ut og samler på parykker og kostymer. Tuva drømmer om å bli programleder, komiker eller skuespiller.

Disel fra Vestfold
Melodi: Stopp

Trioen Disel består av søstrene Dina (11) og Ella (9) og venninnen Isabelle (11). De er opptatt av rettferdighet. Sangen «Stopp» handler om ta seg tid til å stoppe opp, se seg rundt og oppdage nye ting rundt seg. Alle jentene kommer fra musikalske familier, og de synger og spiller instrumenter.

Mathea-Mari fra Bergen
Melodi: #Online

Mathea-Mari (13) har vært med i Norske Talenter, i flere musikaler og hadde blant annet hovedrollen som Annie på Folketeateret høsten 2013. Hun har alltid elsket å synge og opptre, og drømmer om å gi ut en egen plate og bli skuespiller. Sangen hennes handler om at livet dreier seg for mye om å være online på nett. Hun mener vi må rive oss løs fra dette og leve mer offline med venner og familie.

UR fra Gvarv
Melodi: Hadde det vært no’?

UR består av Una (14) og Ronja (15). De går på Sauherad ungdomsskole i 9.klasse og har vært bestevenner siden 2.klasse. Una og Ronja er nesten alltid sammen. De elsker å lage sanger, filmer og å kle seg ut. De ler mye og har sin egen stil, og er opptatt av at folk skal få være seg selv. Dette kommer frem i sangen deres: «Se for deg en verden der alle er like… Hadde det vært no’? NEI»

Tyra fra Trondheim
Melodi: Det e’ hælg

Tyra er 9 år og kommer fra Trondheim. Hun går på Steindal skole i klasse 4b. Pappa er musiker, han og Tyra spiller og synger mye sammen. Tyra liker å skrive sanger, lese og tegne og bruke fantasien sin. Hun har en chihuahua som heter Chilli, som hun ofte går tur med. Tyra drømmer om å bli en stor sanger. I låta hennes «Det e`hælg» synger hun om hvor deilig og gøy det er med helg etter en stressende uke.

Monkey’Boy fra Fetsund
Melodi: Som en ørn

Monkey’Boy består av Thomas (13) på trommer, Niklas (13) på bass, Jørgen (15) på gitar og Andreas (15) på gitar og vokal. De går alle på Østersund Ungdomsskole i Fetsund. Guttene har spilt sammen siden 2010, og har blant annet vært med i UKM to ganger. Låta «Som en ørn» er en kjærlighetserklæring.

Thea Sofie fra Jørpeland
Melodi: Jentekveld
Thea Sofie (11) er født inn i en familie med masse sang og musikk. Både foreldre og søsken liker å synge og spille. Thea-Sofie har sunget i kor siden hun var fire. I tillegg til å spille både fiolin og håndball er hun også aktiv i teatergruppen i kulturskolen. I låta «Jentekveld» synger hun om hvor gøy det er med en skikkelig jentefest.

En fyldig oversikt over alle artistene finner du her

Hver dag i «Påskemorgen» på NRK Super kan du se Margrethe og Tooji overraske en ny artist med finaleplassen. «Påskemorgen» starter lørdag 12.april på NRK Super.

Alle de 10 overraskelsene vises også samlet fredag 25.april kl.19.00 på NRK Super, med reprise søndag 27.april kl.10.00.

For ytterligere info, kontakt:
Prosjektleder for MGPjr: Eva Rutgerson Bie, tlf: 90 19 86 77
Presseansvarlig: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87