Hopp til innhold
Info fra NRK

Her er de første ti artistene i MGP 2021

NRK har i dag presentert de seks artistene som er forhåndskvalifisert til finalen, og de fire artistene som skal konkurrere i den første delfinalen førstkommende lørdag 16. januar.

Collage
Foto: Julia Marie Naglestad

Hvilke artister blant årets totalt 26 som deltar i de fire andre delfinalene, gjøres kjent hver mandag i ukene fremover.

Bla ned til de første delfinalistene her

Disse er forhåndskvalifiserte til finalen

De seks artistene har en plass i finalen 20. februar, men før det ser vi dem opptre i hver sin delfinale.

Atle Pettersen: «World On Fire»

Tekst/melodi: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich og Peter Daniel Newman

MGP 2021 Atle Pettersen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Atle Pettersen (31) er en vokalist, låtskriver og programleder fra Skien.

Han er tidligere kjent som vokalist i bandet Above Symmetry og The Scheen. I 2014 vant The Scheen Emergenza festival, verdens største musikkonkurranse for usignerte band med hele 34 000 deltakere fra 150 land. Atle Pettersen hadde sitt gjennombrudd i X-factor i 2010, og ga samme år ut debutsingelen «Light on» som soloartist. Låten nådde 6. plass på VG-lista. I 2011 kom debutalbumet «Based on a true Story», som gikk rett inn på en 3. plass på VG-lista.

Atle er godt bevandret i musikkonkurranser på TV og har ved siden av debuten i X-factor vært å se i både Stjernekamp 2013 og The Hit 2014. Han vant dessuten Skal vi danse i 2011. De siste fire årene har han også vært programleder for Beat for Beat på NRK.

De senere år har han gitt ut mest musikk på norsk og har også skrevet låter for andre artister, blant annet «Darkside» for Alan Walker. Høsten 2020 gav han ut sitt første julealbum «Tusen julelys».

«World On Fire» slippes fredag 5. februar og Atle Pettersen opptrer i delfinale 4, lørdag 6. februar.

Kaja Rode: «Feel Again»

Tekst/melodi: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone og Erika Dahlen

MGP 2021 Kaja Rode
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kaja Rode er en 22 år gammel sanger født i Oslo som deltok på The Voice 2017, der hun fikk alle dommerne til å snu seg på blind audition. Hun vokste opp i Ulsteinvik på vestlandet og gikk på musikklinja ved Volda videregående skole. Kaja har tross sin unge alder stått på mange scener og har lang erfaring med å opptre på ulike arrangementer. Hun elsker musikken til blant andre Sam Smith, John Legend og Sia, og inspireres også av mange norske artister.

Til daglig studerer Kaja Retail Management på BI og jobber med låtskriving, og hun har de siste årene jobbet mye med musikken og å utvikle stemmen sin videre. Nå er hun klar for MGP, i et samarbeid med låtskrivere som kom til via NRK og MGP. Det har resultert i en låt som virkelig får vist fram artisten Kaja Rode.

«Feel Again» slippes fredag 29. januar og Kaja Rode opptrer under delfinale 3, lørdag 30. januar.

KEiiNO: «Monument»

Tekst/melodi: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm

MGP 2021 Keiino
Foto: Peder Carlsen / Keiino

Kombinasjonen av dansbar pop og samisk joik trollbandt Europa, og KEiiNO fikk flest publikumstemmer av alle under Eurovision 2019. «Spirit in the Sky» var verdens nest mest virale låt på Spotify, den var på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista og ble nominert til Spellemann for Årets låt.

Siden debuten i MGP2019 har KEiiNO gitt ut 14 sanger som til nå er strømmet over 60 millioner ganger. De har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia og ble utnevnt til FN-ambassadører for urfolksspråk. Nå stiller de seg igjen til disposisjon for poplandslaget.

De forteller at «Monument» handler om sporene vi etterlater oss, opplevelsene man husker, de sterke relasjonene. Den er en hyllest til de som beriker andres liv, men som ikke får statuer reist eller gater oppkalt etter seg.

«Monument» slippes fredag 15. januar. KEiiNO opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.

Rein Alexander: «Eyes Wide Open»

Tekst/melodi: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland

MGP 2021 Rein Alexander
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders (49) oppvekst. Allerede som sølvgutt tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og fortolker av mange musikalske stilarter.

Norge, USA, Island, London, Italia og Sverige er steder han har kalt hjemme, både som student og profesjonell. Han har mottatt utmerkelser ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavík Academy of Singing and Vocal Arts. I 2003 stemte det norske folket ham fram til seier i NRK-programmet Kjempesjansen.

Rein Alexander har gjort utallige konserter og turneer for store publikum. Han har også spilt roller som Jean Valjean i «Les Misérables», Anatoly i «Chess», Terje Vigen, Caston i «Skjønnheten og udyret», Shere Kahn i «Jungelboken», Anton Fugger i «Which Witch» med flere.

I 2020 deltok Rein i delfinale under MGP, der han tok det norske folk med storm med sangen One last time, og dermed tok seg videre til den store finalen i Trondheim.

«Eyes Wide Open» slippes fredag 12. februar. Rein Alexander opptrer i delfinale 5, lørdag 13. februar.

Stavangerkameratene: «Barndomsgater»

Tekst/melodi: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma og Glenn Lyse

MGP 2021 Stavangerkameratene
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X- Factor i 2009, Stjernekamp i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA», Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Fire år etter sin debut har gutta i Stavangerkameratene nå to album bak seg, over 50 millioner strømminger på Spotify, over 6 millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatrofeer og en rekke norgesturnéer. De regnes i dag som en av Norges mest populære liveband.

«Barndomsgater» slippes 22. januar og bandet opptrer i delfinale 2, lørdag 23. januar.

TIX: «Ut Av Mørket»

Tekst og melodi: Andreas Haukeland

MGP 2021 TIX Andreas Haukeland
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Bak navnet TIX finner vi Andreas Haukeland (27) fra Bærum, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Til tross for omfattende debatt blant foreldre og i musikkbransjen, lå hans første album «Dømt og Berømt» over 70 uker på VG-lista.

I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, “Shotgun”. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten ‘Sweet but Psycho’ med Ava Max, som ble årets mest spilte låt.

Siden den gang har TIX hatt hele syv låter som nummer 1 på Spotify i Norge, og underveis har han omvendt både bestemødre og barn til fans. Under koronavåren 2020 ble låten «Karantene» allemannseie over natten og i starten av mai hadde han hele 11 låter på topp 200 i Norge.

TIX har vært å se både som deltaker i Paradise Hotel og som dommer i Idol.

«Ut Av Mørket» slippes fredag 15. januar. TIX opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.

Disse deltar i delfinale 1 lørdag 16. januar

Låtene er nå tilgjengelig i alle strømmetjenester.

Beady Belle: «Playing with fire»

Tekst/Melodi: Beady Belle

MGP 2021 Beady Belle Beate Lech
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Beate Lech (46), kjent som Beady Belle, er en vokalist, artist, låtskriver og produsent med et stort internasjonalt publikum. Hun har turnért i store deler av verden siden tidlig på 2000-tallet og har samarbeidet med verdensstjerner som Jamie Cullum og R&B artisten India.Arie, Dee dee Bridgewater, samt Joshua Redman og Jarle Bernhoft. Hun har opptrådt på store, internasjonale festivaler og konsertscener som Royal Albert Hall. Beady Belle gjorde seg bemerket i Stjernekamp høsten 2019, noe som ble en døråpner til et større og bredere publikum i Norge.

Beady Belle kan skilte med en tjuetalls plateutgivelser. Hun startet som frontvokalist i bandet Folk & Røvere i 1996, mens hun studerte ved Norges Musikkhøgskole. Videre har hun gitt ut jazz-album i samarbeid med Jon Eberson, julealbum i samarbeid med SKRUK, og salme-album i samarbeid med George Riedel.

Beady Belle er likevel først og fremst kjent fra sine egenproduserte utgivelser, der hun er frontvokalist, bandleder og skriver alt av musikk og tekst. Hun har til nå gitt ut åtte kritikerroste album og Dagbladets anmelder trillet høyt på terningen og kalte henne «Norges svar på Beyonce».

Blåsemafian feat. Hazel: «Let Loose»

Tekst/Melodi: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen.

MGP 2021 Blåsemafian
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Blåsemafian er en av de mest anerkjente blåserekkene i Norge og Europa og består av Sigurd Evensen (27) fra Oslo på trombone, Stig Espen Hundsnes (32) fra Stord på trompet og Jørgen Lund Karlsen (27) fra Fredrikstad på saksofon.

Blåsemafian har samarbeidet med en rekke artister som Marcus & Martinus, Madcon, Cezinando, Angelina Jordan i tillegg til opptredener ved flere TV-produksjoner. De siste årene har mafiaen tatt steget frem på scenen for selv å være artisten. De leverer høy energi, unik attitude og musikalitet på internasjonalt nivå.

Featuring artist på Let Loose er Caroline (Hazel) Teigen.

Jorn: «Faith Bloody Faith»

Tekst/Melodi: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

MGP 2021 Jorn
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Jorn, eller Jørn Lande (52) som er hans fulle navn, har vokst opp på Rjukan og bor nå i Fredrikstad.

Han har nærmere 50 internasjonale albumutgivelser bak seg og er oppført på de største salgslistene rundt om i verden, inkludert Billboard. Jorn er kjent for sin store vokalkapasitet, og er påstått å være den største norske musikalske eksporten siden A-ha og har solgt millioner av album på verdensbasis.

Han har i tillegg til sin solokarriere under navnet Jorn frontet og deltatt i mange band og prosjekter, blant mange flere kan nevnes: ARK, Masterplan, Avantasia, Dracula «Swing Of Death», Beyond Twilight, Vagabond og The Snakes.

Opp gjennom årene har Jorn mottatt flere anerkjennelser for sitt arbeid, blant annet EU-kommisjonens «European Border Braker's Award» for Masterplans debutalbum i 2004.

De siste årene har han også jobbet med Riot Games og verdens største online spill «League of Legends», der han gir stemme til karakteren Karthus i det fiktive tungmetallbandet Pentakill.

De fleste nordmenn kjenner igjen stemmen til Jørn fra den berømte fotballsangen «Alt for Norge» fra1994. I MGP deler Jorn scenen med sine medmusikanter Kjell Åge Karlsen, Øyvind Strønen og Eirik Renton.

Stina Talling: «Elevate»

Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

MGP 2021 Stina Talling
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Stina Talling (17) fra Bergen startet med YouTube-videoer i 2013 og har siden det hatt mye å gjøre ved siden av skolegangen. På YouTube har hun nesten 17 millioner avspillinger av sine personlige og humoristiske videoer. I 2019 fikk hun platekontrakt med Sony Music og har gitt ut flere låter: «Fortid til fremtid», «Jada Jada» med Cherie Mwangi, «En gang til» med Eirik Lyng, «Livet Nå» og sangen «En rakett til måneland» kjent fra Netflix-filmen «Månereisen» i 2020.

Stinas største hit «Mer enn god nok» som hun var med på å skrive for BlimE, har streamet over 12 millioner ganger. Denne låten opptrådte hun blant annet med på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo, noe som var hennes første liveopptreden. I tillegg har hun figurert i TV-serier som Influenserne og Tenåringssjokket. Stina ble i 2018 nominert i kategorien «årets morsomste» under Gullsnutten, og i 2019 ble hun nominert i kategorien «stjerneskudd» i Nickelodeon 2019 International Kid's Choice Awards.

Les mer om MGP 2021