Informasjon fra NRK

Håkon Moslet til NRK Nyheter

Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet, forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.

Håkon Moslet

Håkon Moslet går over til NRK Nyheter.

Foto: Maria Lindberg / NRK

– P3 er i skjæringspunktet mellom galskap og fornuft, samfunnsoppdraget og underholdning. I det spennet har jeg trivdes særdeles godt. Jeg har fått lov til å tøye NRKs grenser noen ganger, for eksempel med «Trekant». Og bidratt til innhold som har utgjort en forskjell, som «Skam» og «Line fikser kroppen». Jeg har også vært opptatt av å rekruttere nye talent, som blant andre Leo Ajkic og Line Elvsåshagen, sier Moslet, som startet som musikksjef i P3. Det var han i sju år.

Veldig glad i P3

Den nye redaksjonssjefen for innholdsutvikling i NRK Nyheter, som blir hans nye tittel, skal jobbe med nettopp utvikling av innhold.

- Konkurransen for NRKs nyhetsdivisjon kommer fra både små, norske og globale aktører. Det er et komplekst konkurransebilde som er utfordrende for NRK, men spennende å ta tak i. Jeg håper jeg kan bidra til at nyhetene kommer med noe nytt, tilpasset yngre og kresne målgrupper.

Han innrømmer at det har vært noen rare dager etter at han takket ja til prosjektstillingen i Nyhetsdivisjonen

– Jeg har alltid vært veldig glad i P3 og veldig knytta til jobben og miljøet der. For meg har det vært det mest attraktive miljøet i Norge å jobbe i, men nå er tida inne for å gjøre noe nytt. Det blir veldig gøy å komme til nyhetene, det er jo der det skjer nå, sier han.

Utrolig trist å miste ham

P3 mister en av sine mest dedikerte og rutinerte ledere. Det er utrolig trist, sier fungerende redaktør for P3, Ingjerd Østrem Omland.

Hun sier at Moslet selv har villet ha nye utfordringer og ønsker ham lykke til.

– Håkon har gang etter gang vist at han evner å jobbe frem innovative og viktige prosjekter – som treffer målgruppa. Dette er kompetanse som er avgjørende for NRK. Det har helt klart vært avgjørende for P3, og vi må videreføre det gode arbeidet mens Nyhetsdivisjonen altså nå får en av de aller beste på dette feltet.

Fornøyd i Nyhetsdivisjonen

Programredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK Nyheter er veldig glad for å få Håkon Moslet over til Nyhetsdivisjonen.

– Gjennom mange år i NRK har han demonstrert at han har en spisskompetanse på å nå unge målgrupper. Som allmennkringkaster er det særskilt viktig at vi når så mange som mulig med vårt nyhetsinnhold, og det arbeidet skal Håkon nå hjelpe oss med. Det er vi veldig takknemlige for, sier programredaktøren.

Prosjektleder i P3, Nora Ibrahim, vil fungere som redaksjonssjef for TV og utvikling i P3 fra 1. oktober og til en permanent løsning er på plass.