Informasjon fra NRK

Fra Twin Peaks til den norske kongefamilien

NRKs storsatsing, «Atlantic Crossing» har sikret seg nok en stjerne. Amerikanske Kyle MacLachlan, kjent fra «Twin Peaks», har takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i den norske dramaserien.

Mann i svart dress med hvit kopp i hånden

SKAL SPILLE ROOSEVELT I NORSK PRODUKSJON: Kyle MacLachlan skal spille president Franklin D. Roosevelt i den norske dramaserien «Atlantic Crossing».

Foto: Courtesy of Showtime

Under andre verdenskrig ble kong Haralds mor, kronprinsesse Märtha tvunget til adskillelse fra sin mann: Kronprins Olav flyktet til London, mens Märtha krysset Atlanterhavet med sine tre barn for å søke tilflukt i USA.

Der blir hun en del av president Franklin D. Roosevelts aller nærmeste omgangskrets.

Manus og materiale vekket nysgjerrighet

Nå har amerikanske Kyle MacLachlan takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i serien «Atlantic Crossing».

– Det var ikke kun rollen som Roosevelt, men også manuset og det materialet som er samlet inn som gjorde meg nysgjerrig. Jeg ser frem til å fortelle historien og til å jobbe med dette teamet. Jeg tror vi kommer til å lage noe veldig spesielt her, sier Kyle MacLachlan.

Lærer om norsk krigshistorie

Han forteller at han liker historie og å lære om norsk krigshistorie, som han ikke kunne mye om fra før.

– Når du tar på deg ansvaret å spille en virkelig karakter fra en reell tidsperiode, er det også en god unnskyldning for å sette seg på skolebenken igjen og lære så detaljert som mulig om det som foregikk på den tiden. Det liker jeg også, sier MacLachlan.

Ser frem til å samarbeide med Sofia Helin

«Atlantic Crossing» er basert på den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre perioden i moderne tid: den andre verdenskrig.

Sofia Helin

SKAL SPILLE NORSK KRONPRINSESSE: Sofia Helin spiller hovedrollen som Märtha i «Atlantic Crossing».

Foto: ROY KENNETH SYDNES JACOBSEN / NRK

Fra før av er det kjent at Sofia Helin («Broen») skal spille kronprinsesse Märtha.

– Jeg har ikke sett «Broen», men jeg har hørt om serien. Sofia Helin er en veldig interessant person og en flott skuespiller. Vi har allerede jobbet sammen på prøver. Hun er veldig smart og intuitiv, jeg ser frem til å jobbe mer sammen med henne.

– En fryd og en ære

Kyle MacLachlan er en skuespiller med en lang merittliste. Han er sist sett i filmen «The House with a Clock in its Walls», som har premiere i Norge i desember, hvor han spiller mot Cate Blanchett og Jack Black.

– Det er en fryd og en ære å få muligheten til å jobbe med en skuespiller hvis navn og virke for lengst er skrevet inn i filmhistorien, og som er en viktig del av min personlige filmkanon, sier manusforfatter og regissør, Alexander Eik.

Serien produseres av Cinenord for NRK og går i opptak i Tsjekkia i desember.

Kyle MacLachlan, Sofia Helin og produsent Silje Hopland Eik fra Cinenord er i London 28. november- og deltar på C21 International Drama Summit på Content London. Det vil være muligheter for intervjuer etter kl. 17:00.