NRK Meny
Normal

Følg de norske jentene i fotball-VM på NRK

Avspark for fotball-VM 2015 skjer førstkommende helg i Canada. Det knytter seg stor spenning til det norske kvinnelandslaget som skal i ilden allerede søndag 7. juni. NRK overfører alle kampene direkte i dette mesterskapet som er den viktigste sportssatsingen på NRK i sommer. Seerne og lytterne kan følge kampene på alle plattformer.

Fotball-VM kvinner 2015 FIFA FOTBALL-VM 2015

Disse gir deg alt fra fotball-VM 2015. F.v: Andreas Hagen, Olav Traaen, Carina Olset, Lise Klaveness, Christian Nilssen og Andreas Stabrun Smith.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Anne Liv Ekroll

- Vi gleder oss veldig til vi skal i gang med den mest omfattende satsingen på kvinnefotball noen gang på NRK, sier sportsjef i NRK, Rune Haug. - Store begivenheter som samler TV-seerne, er viktige for NRK, og fotball-VM i Canada er en slik begivenhet. Forrige gang fotballjentene var med i et mesterskap, i EM for to år siden, var det bare én fotballkamp som greide å samle flere seere det året på norsk TV, og det var cupfinalen mellom Molde og Rosenborg.

Norges første kamp søndag 7. juni
I løpet av fire uker, fra 6. juni tom 5. juli, møtes 24 kvinnelag fra hele verden i Canada. Alle kampene blir sendt direkte på TV der de blir fordelt på NRK1, NRK2 og NRK3.

TV-sendingene streames også på nrk.no/sport og mobil.

I de innledende rundene spiller Norge sin første kamp søndag 7. juni mot Thailand (NRK1). 11. juni spiller jentene mot Tyskland (NRK1) og 15. juni mot Elfenbenskysten (NRK1).

Alle Norges kamper overføres på NRK P1, mens de resterende kampene kan følges på dabkanalen NRK Sport.

VM-studio
Carina Olset er programleder for VM-studio som rigges til i Oslo. I forkant av kampene til det norske landslaget er hun klar med ekspert Lise Klaveness ved sin side. Det blir også VM-studio i forbindelse med noen utvalgte storkamper i grunnspillet og de fleste kampene i sluttspillet.

Blant gjestene i VM-studio er vår skadete stjernespiller Caroline Graham Hansen og tidligere landslagskaptein Ingvild Stensland.

Det blir full oppdatering av alt som skjer i VM, deriblant reportasjer fra Canada. NRK er til stede i Canada med to TV-team, der tre reportere gir oss alt om VM på TV, radio og nett.

Kommentatorer på TV og radio
På TV kommenterer Andreas Stabrun Smith Norges kamper samt semifinalene og finalen sammen med Tom Nordlie. Stabrun Smith kommenterer også flere kamper i gruppespillet. Øvrige kommentatorer er Christian Nilssen, Olav Traaen og Trond Johnsen. Dabkanalen NRK Sport nyttiggjør seg TV-lyden.

Andreas Hagen befinner seg i Canada der han er programleder og intervjuer på Norges kamper.

På NRK P1 kommenterer Olav Traaen det norske landslagets kamper sammen med NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Landslagsjentene i duell på nrk.no
I tillegg til å rydde plass for kampene i Canada har nrk.no laget sin egen konkurranse, nemlig serien "Helt Ramm & fotballjentene". I fem episoder utfordrer NRKs reporter Nicolay Ramm de norske landslagsjentene til duell.

Marienlyst, 2. juni 2015
NRK Strategi/Kommunikasjonsavdelingen