Hopp til innhold
Info fra NRK

Her er årets finalister til MGPjr

I år er det stor variasjon i sjangerne som skal fremføres i Oslo Spektrum den 23. mai. Her er årets finalister!

En gjeng med glade barn foran en murvegg.

ÅRETS FINALISTER MGPjr er bakerst fra venstre: Elena, Emu & Abu, Patrick med artistnavnet BlixMusic. Foran fra venstre: Aisha, Mina, Hennika, Ingeborg og Sunniva.

Foto: Patricia Clayford / NRK

For 19. gang skal unge talenter stå på scenen med egenskrevne låter i MGPjr. Finalen i år arrangeres i Oslo Spektrum, lørdag den 23. mai. 745 håpefulle meldte seg på, og til slutt ble åtte unike bidrag plukket ut etter to juryrunder og en audition.

– Vi ser frem til at finalistlåtene skal slippes etter påske. Dette er i god tid før finalen slik at man kan bli kjent med alle sangene, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie i NRK.

– Ved siden av temaer som vennskap og forelskelse, bærer de innsendte låtene ofte preg av nyhetsbildet. I år var det endel innsendte bidrag som bar med seg klimaspørsmål, men det var også mye om selvfølelse og det å være god nok, sier Rutgerson Bie.

Derfor handler årets tema om at du er perfekt nok, akkurat som du er. Dette gjenspeiles også i årets felleslåt «Du er perfekt» som slippes en uke før finalen.

Her er finalistene:

Aisha

Aisha

PRESS: Aisha er fra Oslo. Hennes låt er inspirert av venner som har vært utsatt for kroppspress.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Oslo, født 2007

Låt: Press

Aisha er en livlig og sosial jente. Hun er glad i musikk og har sunget og danset siden hun bare var 5 år. Hun spiller basketball, er engasjert i skolen, skolepatruljen, skolemegling og i elevrådet. Hun liker å være på Låven fritidsklubb.

Mange Aisha kjenner har vært utsatt for kroppspress. Dette inspirerte henne til å skrive låta hun leverer. Hun har et budskap hun vil spre. Aisha drømmer om å bli artist eller skuespiller. Hun har også lyst til å jobbe som krimetterforsker eller i Kripos når hun blir voksen.

Favorittsang fra MGPjr: «Sterk og rå» (Dina, 2016)

Elena

Elena Sofie

BEDRE ENN DEG: Elena Sofia er fra Lillestrøm. Musikk betyr alt for henne.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Lillestrøm, 2006

Låt: Bedre enn deg

Elena har vokst opp i et hjem fylt av instrumenter og musikk. Musikk betyr alt for henne og gir henne mye glede. Hun synger i kor, er med i en teatergruppe, og tar timer i sang og keyboard.

Elena elsker MGPjr. Hun har sett alle sendinger siden hun var tre år og har alltid drømt om å være med. Elena vil bli musikalteaterskuespiller når hun blir voksen, og hun drømmer om å få spille musikal på Broadway.

Favorittlåt fra MGPjr: «Når jeg ser på deg» (Henrik, 2013)

Emu & Abu

Emu og Abu

GLEMT: Emu og Abu er fra Oslo. Musikken er en del av begges identitet.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Oslo, Emu 2006, Abu 2005

Låt: Glemt

Abu: Musikk betyr mye for Abdulrahman. Interessen for musikk utviklet seg da han begynte på Dragen fritidsklubb og ble kjent med Emu. Abu har mange interesser, bla basketball, brettspill og fortnite. Han liker også å være med venner, fiske, svømme, padle, lage mat og å være i aktivitet.

Abu drømmer om å spille på VG-lista. Når han blir voksen har han lyst til å bli barne- og ungdomsarbeider og å være vekter ved siden av. Han har ingen favorittsang fra MGPjr.

Emu: Da Emanuel var yngre, spilte han tabla (indiske trommer). Det var faren som lærte ham å spille instrumentet, og samtidig oppdaget han at han elsker musikk. Senere ble han introdusert for hiphop og R & B, som er den genren han nå liker best. Musikk betyr veldig mye for Emu. Det er en del av hans identitet. Emu liker og å se filmer, game, spille basket og møte venner. Han har ingen favorittsang fra MGPjr.

Hennika

Hennika

KAN IKKE LA DEG GÅ: Hennika er fra Oslo. Hun ville skrive en låt om å ikke nå frem.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Oslo, 2009

Låt: Kan ikke la deg gå

Hennika elsker å synge og danse. Musikken betyr alt for henne. Hun går på en musikalskole på fritiden og drømmer om å bli musikalartist når hun blir voksen.

Når hun er hjemme øver hun på dansetrinn, lager filmer, ser på film, har venner på besøk og tegner. Hennika liker å være på Frognerbadet om sommeren og å gå på skøyter om vinteren.

Hennika ville skrive en sang som handler om å ikke nå frem til noen du ønsker å få kontakt med, og dermed ble låta hennes skapt.

Favorittsang fra MGPjr er «Skjera Bagera» (Maud og Kornelia, 2013)

Ingeborg

Ingeborg

HER OG NÅ: Ingeborg er fra Bærum. Hun samler på kulepenner, fordi det er praktisk å ha.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Bærum, 2005

Låt: Her og nå

Ingeborg er en aktiv jente. Hun begynte å spille fiolin da hun var fem år. Nå spiller hun mest gitar. Ingeborg går på turn, sirkustrening og dans og har også spilt fotball.

Hun har lenge drømt om å være med i MGPjr og kom til audition i fjor også. Låten hennes er basert på egne erfaringer.

Favorittsanger fra MGPjr: «Trenger deg» (Sval, 2011) og «To dråper vann» (Marcus & Martinus, 2012).

Mina

Mina

HUN VET HVA DE HETER: Mina er fra Bergen. Hennes låt ble egentlig skrevet som et dikt.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland

Fra Bergen, 2006

Låt: Hun vet hva de heter

Mina begynte å synge nesten før hun kunne snakke. Hun spiller piano, og kan også spille litt på ukulele, bass og gitar. Hun tar sangtimer hver uke og er i tillegg interessert i både fotball, kickboxing, dans og teater. Mina elsker å lese, spesielt fantasybøker. Mina drømmer om å bli astronom og jobbe for NASA siden hun finner verdensrommet veldig interessant.

Låta hennes ble egentlig skrevet som et dikt der Mina forteller om hvordan det er å starte i en ny klasse på ungdomsskolen.

Favorittsang fra MGPjr: «Vestlandet» (Vilde og Anna, 2016)

BliXMusic

Patrick

REIS DEG OPP: Patrick er fra Lørenskog. Med ham innføres også EDM i MGPjr.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Lørenskog, 2003

Låt: Reis deg opp

Patrick, med artistnavnet BliXMusic, har vokst opp i en familie som er glad i musikk. Musikk betyr veldig mye for ham. Han har alltid likt instrumenter av diverse slag, og han spiller både gitar, bass, trommer og piano. Patrick begynte å lage musikk for omtrent 3,5 år siden.

På fritiden lager han musikk og drar til aktivitetshuset Volt. Når han er hjemme, lager han musikk, spiller videospill med venner, og ser på YouTube og Netflix. Patrick vil bli musikkprodusent. Hans største drøm er å stå på hovedscenen på Tomorrowland, som er en årlig elektronisk musikkfestival i Belgia.

Han har ingen favorittsang fra MGPjr.

Sunniva

Sunniva

TIPP TOPP: Sunniva fra Florø har drømt om å være med i MGPjr siden hun var liten.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra Florø, 2008

Låt: Tipp Topp

Sunniva er en aktiv jente. Hun danser ballett, hiphop, tar sangtimer og går på håndball.

Musikk betyr nesten alt for henne. Sunniva har drømt om å være med i MGPjr siden hun var liten og har sett mange MGPjr-sendinger. Hun fikk inspirasjon av vennene til å skrive sangen. Hun ville minne dem på hvor viktige de er, og hvor glad hun er i dem.

Sunniva har ingen dyr nå, men drømmer om å bli dyrlege og få jobbe med dyr som trenger hjelp, eller jobbe med musikk når hun blir voksen.

Favorittsang fra MGPjr: «Aiaiaiai» (Emmy, 2015)