Informasjon fra NRK

Europas kringkastingssjefer samles i Oslo

NRK er vertskap når toppsjefene i Europas allmennkringkastere møtes til generalforsamling i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) 27. og 28. juni.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Foto: Anders Leines / NRK

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil være tilstede ved åpningen av generalforsamlingen den 27. juni.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skal holde velkomsttale. Han ser fram til gode diskusjoner med kollegene i de andre allmennkringkasterne.

– Den globale mediekonkurransen er stadig tøffere og gir publikum et ubegrenset tilbud. I dette bildet har allmennkringkasterne fortsatt den viktige oppgaven å være samlende i de enkelte land for å styrke språk, demokrati og kultur. Det er en glede å ønske kringkastingssjefene i Europa velkommen til Oslo for å diskutere hvordan vi skal utvikle oss og løse dette oppdraget i framtida, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Generalforsamlingen ledes av BBCs toppsjef Tony Hall, som er nyvalgt president i EBU. Reed Hastings, administrerende direktør og en av grunnleggerne av Netflix er invitert og vil delta som ledd i programmet.

EBU er verdens ledende organisasjon for allmennkringkastere med 117 medlemmer fra 56 land. Organisasjonen har i tillegg 34 assosierte medlemmer fra Asia, Australia, Afrika og Amerika. Arrangementet i Oslo har stor oppslutning med flere påmeldte kringkastingssjefer enn noen gang.

Generalforsamlingen holdes på Clarion Hotel The Hub‎ i Oslo sentrum.