NRK Meny
Normal

Erna sier ja!

Statsminister Erna Solberg vil møte Oppdrag Nansen-barna for å høre hva de har å si om klimaet. Barna fra den nye NRK Super-serien har jobbet for å nå statsministeren gjennom sosiale medier med emneknaggen #MeetTheKids. Nå skal de overtale president Obama.

ErnaMeetTheKids

f.v Johanna, Erika, Elias og Johannes skal møte Erna Solberg, og kanskje president Obama også.

Foto: Geir Evensen / NRK

Jubelen sto i taket da en video tikket inn med gladmeldingen fra statsministeren. Se her

- Barna er vår fremtid. Det er ikke minst på grunn av barnas fremtid at jeg er opptatt av at vi finner løsninger i Paris som skaper et bedre klima. Derfor vil jeg gjerne møte barna og høre deres syn på klimautfordringene, sier statsministeren i klippet.

Engasjerte mini-polfarere

Fire norske barn har gått til Nordpolen i regi av NRK Super og TV-serien Oppdrag Nansen, som sendes på nyåret. Barna har fått taletid under Klimatoppmøtet i Paris, der de skal formidle sitt budskap og hva de har lært på ekspedisjonen. Målet med kampanjen #MeetTheKids er å få statslederne Erna Solberg, Angela Merkel og Barack Obama til å skrive under på en avtale som sier: Jeg lover å sette barna først når jeg forhandler om klimaet.

Hittil har kampanjen samlet inn over 11 000 signaturer fra barn og voksne som ønsker at statslederne skal møte barna. Barna og NRK Super jobber nå videre med å få til et møte med USAs president Barack Obama. Gjennom støttespillere i USA er barna allerede i gang med å mobilisere sin bevegelse for å komme i kontakt med presidenten, og håper han vil følge Solbergs eksempel og si ja til å lytte til budskapet fra den engasjerte gjengen.