Informasjon fra NRK

828.000 så Maskorama på NRK

NRKs nye gjettekonkurranse, Maskorama ble sett av hele 828.000 lørdags kveld.

Kvinne i hvitt gaupekostyme

MASKORAMA: Susann Goksør Bjerkrheim var den første som måtte ta av seg masken på NRKs nye underholdningsprogram Maskorama.

Foto: Julia Marie Naglestad / Fremantle/NRK

NRKs nye gjettekonkurranse, Maskorama ble sett av hele 828.000 lørdags kveld.

– Det er en solid start for et helt nytt program, rett og slett. Fordelingen mellom seing lineært og på nett tyder på at dette er et program de fleste vil se når det sendes, sier Kristian Tolonen.

Totalt 828.000 fikk med seg første episode av Maskorama. 79.000 av disse så sendingen på nett, mens 749.000 har sett sendingen på lineær-TV.

– Litt ubehagelig at så mange har sett på, sier Susann Goksør Bjerkrheim og ler. Hun var den første som måtte ta av seg masken og avsløre sin identitet .

Silje Nordnes Maskorama

MASKORAMA: Programleder Silje Nordnes.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det er gøy å se at publikum likte gjettekonkurransen vår. Det var gøy å gå på lufta med noe nytt og friskt som passer for hele familien, og jeg registrerer at sosiale medier nærmest har tatt fyr av alt engasjementet som gjetteleken har skapt. Dessuten tror jeg Maskorama er perfekt i en tid der hverdagen for mange er preget av kombinasjonen smittevernstiltak og høstmørke, sier prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland.

Direktesendingen hadde en markedsandel på 46,9 %

Uten publikum i salen

Den nasjonale gjetteleken slo tydeligvis an hos publikum og klarte å levere god stemning til tross for at man på grunn av smittevernstiltak måtte sende uten publikum i salen.

– Jeg må gi honnør til Fremantle som har gjort Maskorama til et godt NRK-prosjekt og som snudde seg rundt og leverte stemning helt uten publikum i salen på noen timers varsel, sier Ådland.

En gaupe, en puddel og en viking: Maskorama

ELLEVILT PROGRAM, ELLEVILLE TALL: NRKs nye gjettekonkurranse, Maskorama ble sett av hele 828.000 lørdags kveld.

Foto: Julia Marie Naglestad / Fremantle/NRK

Gjennom seks direktesendte programmer skal åtte kjente norske personer forkle seg i spektakulære masker og kostymer og fremføre et musikalsk nummer av høy kvalitet på scenen.

Susann Goksør Bjerkrheim bedyrer at hun vil fortsette å følge med på Maskorama på lørdagskveldene fremover:

– Jeg kjenner at jeg har begynt å gjette fælt på hvem som er inne i de andre kostymene! Jeg må jo følge med i fortsettelsen og se om jeg har rett, sier handballproff Susann Goksør Bjerkrheim.