Informasjon fra NRK

Disse skal opptre på Idrettsgallaen

Det er nå klart hvilke artister som skal stå på scenen under Idrettsgallaen lørdag 5. januar. Showet sendes direkte på NRK1 fra DNB Arena i Stavanger.

Idrettsgalla 2019, artister

Stavangerkameratene er glade for å få opptre på Idrettsgallaen i hjembyen. F.v.: Glenn Lyse, Tommy Fredvang, Kjartan Salvesen og Ole Alexander Mæland.

Foto: Rune Sørensen

På idrettens store, årlige festaften får vi se disse artistene og bandene i aksjon på scenen:

  • Marcus & Martinus
  • The September When
  • Stavangerkameratene
  • Ulrikke Brandstorp
  • Jon Niklas Rønning

Les også: Tiril Sjåstad Christiansen og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

Stavangerkameratene synes det er fantastisk at Idrettsgallaen kommer til Stavanger for første gang.

– At vi får lov til å ta del i denne feiringen på hjemmebane, betyr veldig mye for oss. Vi skal lage fest i DNB Arena, lover Stavangerkameratene. Gruppen ble etablert i 2015 og består av Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland.

Stavanger er hjembyen også til The September When, med Morten Abel som vokalist og frontfigur. Bandet slapp nylig nyheten om at de skal ut på gjenforeningsturné i 2019 - 30 år etter platedebuten. Men før det skal de altså opptre på Idrettsgallaen.

– The September When ble reddet av rock'n'roll før sporten kom og tok oss, men det var bare såvidt. Vi har sprunget New York Marathon og syklet Nordsjørittet, spilt på Nya Ullevi og i Grugahalle, og ofte tenkt at rock er både en lagidrett og en arena for individualister. Det er både kjekt og naturlig at vi er med på laget når Idrettsgallaen kommer til Stavanger, uttaler bandet.

Idrettsgalla 2019, artister

Marcus & Martinus (16) synes det er en stor ære å få opptre på Idrettsgallaen.

Foto: Fred Jonny

Forbilder

– Det er en stor ære for oss som er så sportsinteressert å opptre på idrettsgallaen foran så mange fantastiske idrettsfolk, sier Marcus.

– Mange har gjort fantastiske prestasjoner som vi er utrolig imponert over. I tillegg er mange her gode forbilder for mange unge, og det er viktig, sier Martinus.

Idrettsgalla 2019, artister

Ulrikke fra Stjernekamp gleder seg til å synge for idrettsheltene 5. januar.

Foto: Odin Jæger

Ulrikke Brandstorp er mer enn klar for å synge på direktesendt TV på lørdagskvelden igjen. Hun var med i Stjernekamp gjennom ti uker i høst og nådde helt til finalen.

– Dette er virkelig stor stas. Jeg gleder meg skikkelig til å få være med på å hedre idrettsheltene våre, sier Ulrikke.

Komikeren Jon Niklas Rønning vakte stor jubel med sitt skråblikk på sportsåret som gikk under forrige Idrettsgalla. Lørdag 5. januar står han på scenen med gitaren igjen.

– Jeg ser virkelig fram til å bidra med en humormusikalsk oppsummering av idrettsåret 2018, sier Jon Niklas Rønning.

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert i Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er Stavanger arrangørby for første gang.

Under Idrettsgallaen 5. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjonene offentliggjøres like før jul.

Akkreditering 5. januar

Akkrediteringsønsker fra journalister og fotografer til Idrettsgallaen i DNB Arena kan meldes til kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie, 951 00 299.

Invitasjon og mer informasjon sendes ut seinere.