Informasjon fra NRK

Dette er årets artister i Melodi Grand Prix

De ti artistene er valgt ut blant over 1200 innsendte bidrag. Lørdag 10. mars skal de kjempe om seieren i et direktesendt show fra Oslo Spektrum.

Melodi Grand Prix 2018

Store Studio på Marienlyst var arenaen da artistene i Melodi Grand Prix 2018 ble presentert 15. januar. Artistene i årets Melodi Grand Prix 2018: fv: Alexander Rybak, Jonas Thomassen (låtskriver), Vidar Villa, Nicoline, Alexandra, Stella, Ida Maria, Tom Hugo, Kjetil Mørland (låtskriver), Aleksander Walmann, Charla K, Alejandro Fuentes og Rebecca.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Charla K: «Stop the Music»

Charla K
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Charlotte Kjær/Per Gessle/Alex Shield

Charlotte Kjær (29) er fra Tønsberg, men bor for tiden i Stockholm. I 2009 kom hun på andreplass i «X Factor» med gruppen Shackles. I 2013 deltok hun i MGP for første gang med samme gruppe, men den gangen som en duo.

Charla K har lett seg fram til sitt eget uttrykk, og da hun traff den svenske låtskriveren, produsenten og artisten Alex Shield, falt mange biter på plass, både som låtskriverpar og på privaten.

Charla signerte platekontrakt med Per Gessle i 2017 på hans plateselskap Space Station 12. Hennes første singel var «Should’a Let Me Go», skrevet sammen med Alex Shield og Sharon Vaughn. I år har også Charla K vært med og skrevet låten «Stamina» til Anastacias nyeste album.

Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

Alejandro Fuentes
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Alejandro Fuentes / Angel Arce Pututi / Alejandro Arce Pututi

Alejandro Fuentes (30) fra Chile og Kristiansand ble vi første gang kjent med gjennom «Idol» i 2005. Siden den gang har han hatt stor suksess både som soloartist og som del av supergruppen De nye Gitarkameratene. Sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm turnerte han landet rundt for fullsatte saler med «Hallelujah – Live». Live-suksessen endte med Spellemannprisen i 2006 for coverlåten «Hallelujah» av Leonard Cohen.

Han har også mottatt gull og platinautmerkelser. Alejandro er opprinnelig fra Chile og har derfor ønsket å gjøre sitt MGP-bidrag, kjærlighetssangen «Tengo Otra», på spansk.

Aleksander Walmann: «Talk to the Hand»

Aleksander Walmann
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: JOWST (Joakim With Steen) / Jonas McDonnell / Magnus Klausen

Aleksander Walman (32) fra Porgrunn slo gjennom på den norske musikkscenen i 2012, da han kom på andre plass i «The Voice». I fjorårets MGP var Aleksander Walmann likevel en underdog og releativt ukjent. Siden sist har han reist Europa rundt, stått på de største scenene, underholdt millioner av mennesker og fått en svært respektabel 10. plass i Eurovision Song Contest sammen med JOWST og låten «Grab the moment». Med den hitlåten har Joakim With Steen og Aleksander mottatt multiplatinautmerkelse. Nå deltar de to for andre gang, men denne gangen kun med Aleksander på scenen.

Høsten 2017 var Aleksander deltaker NRK-programmet «Stjernekamp».

Stella & Alexandra: «You Got Me»

Stella og Alexandra
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Gustav Eurén / Niclas Arn / Stella Mwangi / Andreas Alfredsson

Stella Mwangi (31) og Alexandra Rotan (21) ble introdusert for hverandre av NRK, da de ble ansett som den perfekte duo for det innsendte låtbidraget «You Got Me». Etter en god gammeldags kjemitest med påfølgende sangprøver i studio var det bare å konstantere at det var full «match» på alle plan. Foruten stor begeistring for hverandres vokalferdigheter gikk praten i hundre; de to har bakgrunn fra samme sted (Råholt/ Eidsvoll).

Norsk-kenyanske Stella omtales som en av landets råeste rappere, mens Alexandra reiser verden rundt som leadvokalist for selveste Alan Walker. Stella har tidligere gått helt til topps i Melodi Grand Prix med låten «Haba Haba» i 2011. Alexandra har også en MGP- historie. I 2010 debuterte hun på den store scenen i MGP junior med låten «Det vi vil».

Vidar Villa: «Moren din»

Vidar Villa
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Vidar Andrè Mohaugen / Jonas Thomassen / Martin Thomassen

Hver gang Vidar Villa (26) fra Oslo slipper en ny låt, går Spotify varmt med millioner av streams. Han hadde en av sommerens største hits med låten «One Night Stand» og ble for den belønnet med fire ganger platina. I 2017 ble låtene hans streamet totalt over 27 millioner ganger, noe som gjør Vidar Villa til en av fjorårets mest streamede norske artister.

Låten han skal fremføre, handler om to venner, der den ene bekjenner sin forelskelse i kompisens mor.

Tom Hugo: «I Like I Like I Like»

Tom Hugo
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Tom Hugo Hermansen

Tom Hugo Hermansen (38) fra Kristiansand er en singer/songwriter med platinautmerkelser på veggen og omfattende radiospilling for noen av sine låter. Han jobber både nasjonalt og internasjonalt, og tilbringer tiden sin i både Norge og Tyskland. Tom Hugos debutsingle «Open up Your Yyes» kom ut i 2011 og debutalbumet «Sundry Tales» i 2012. I 2017 ga han ut låten «Better than me». Tom Hugo deltok i MGP første gang i 2013 med låten «Det er du». Tom Hugo har skrevet låter for suksessrike artister i Japan, Tyskland og Kina, og den seneste produksjonen er Y’akotos «All I Want».

Ida Maria: «Scandilove»

Ida Maria
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK


Tekst og melodi: Ida Maria Børli Sivertsen /Stefan Törnby

Ida Maria Børli Sivertsen (33) fra Nesna er en etablert artist og låtskriver med stor suksess innen punk og rock. Hun ble kjent for det norske musikkpublikummet da hun var en av vinnerne i konkurransen «Zoom Urørt» i 2006. Allerede året etter spilte hun på by:Larm, og siden har hun turnert og spilt på store festivaler i Norge og verden rundt. I 2008 ga hun ut debutalbumet «Fortress Round My Heart» i Norge og England. For albumet vant hun prisen for årets nykommer og det tilhørende Gramo-stipendet under Spellemannprisen 2008. Flere av sangene hennes er brukt i TV-serier i USA.

Ida Marie kom på tredjeplass i NRK-programmet «Stjernekamp» høsten 2017.

Ida Maria var en av låtskriverne bak bidraget «Mama's boy» som ble sunget av artisten Ella i Melodi Grand Prix 2017.

Rebecca: «Who We Are»

Rebecca
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Kjetil Mørland

Rebecca Thoresen fra Oslo er 19 år gammel og nylig ferdig på Foss videregående skoles musikklinje. Hun er tidligere vinner av P3s «Urørt U16» og har spilt på scener som Bluebird Café i Nashville, konserten for VM i skiskyting på Universitetsplassen i Oslo og varmet opp for Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrandfestivalen. Nå planlegger hun å fortsette å satse på musikken og ønsker å studere musikk i England.

Hennes bidrag «Who We Are» er skrevet av Kjetil Mørland, som vant MGP med låten «A Monster Like Me» I 2015. Han representerte Norge i Wien sammen med Debrah Scarlett og kom på 8. plass i den internasjonale finalen.

Nicoline: «Light Me Up»

Nicoline
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Nicoline Berg Kaasin/ Johan Larsson/ Emilie Adams

Nicoline Berg Kaasin (28) fra Bærum er en sanger og danser som for alvor ble kjent for det norske publikum da hun kom til finalen i musikkonkurransen «The Voice» på TV2 i 2015. Der opplevde hun stor begeistring blant dommerne. Etter deltakelsen i TV2-programmet ga hun ut flere singler. Nicoline var med som korist da Margaret Berger vant Melodi Grand Prix i 2013, og var dermed med på å representerte Norge under Eurovision Song Contest i Malmø senere samme år. I 2016 koret hun for Agnete under ESC i Stockholm.

I 2016 slapp hun sin første singel «No Suitcase». Senere samme år ble hun en favoritt blant folket og gikk helt til finalen i NRK-programmet «Stjernekamp».

Alexander Rybak: «That’s How You Write a Song»

Alexander Rybak
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og Melodi: Alexander Rybak

Alexander Rybak (31) ble kjent over hele Europa i 2009 da han representerte Norge og vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest. Med 387 poeng slo han alle tidligere poengrekorder i konkurransen. Vinnersangen «Fairytale» toppet europeiske hitlister i tiden etterpå, og albumet «Fairytales» ble gitt ut i 25 land. Siden seieren i Eurovision Song Contest har Alexander turnert i inn- og utland og vært involvert i en lang rekke musikkprosjekter.

Alexander er født i Minsk i Hviterussland. Da Alexander var fem år gammel, flyttet familien til Norge og bosatte seg på Nesodden i Akershus. Aleksander har spilt fiolin siden han var liten og stod tidlig på scenen. I 2006 vant han NRK-konkurransen «Kjempesjansen» med sin egen jazzinspirerte komposisjon «Foolin».