Informasjon fra NRK

Maskorama-maskene til Deichman i Bjørvika

Liker du Maskorama? Nå kan du ta og føle på maskene fra sesong 1 på biblioteket Deichman i Bjørvika, i Oslo.

Maskorama NRK TV - Key art

MASKENE STILLES UT: Fra tirsdag 19. oktober kan du komme nærmere alle maskene fra seong 1 av Maskorama. Du møter dem på biblioteket Deichman i Bjørvika, Oslo.

Foto: Fredrik Arff / NRK/Fremantle

Hvor store er de egentlig? Og hvordan kjennes de ut? Fra tirsdag 19. oktober kan du ta Trollet, Vikingen, Ravnen, Puddelen, Elgen, Gaupa, Fugleskremslet og Enhjørningen i nærmere øyesyn når de stilles ut på Deichman i Bjørvika.

– Maskorama handler om å spre glede og leke, gjette og ha det gøy. Og det handler om å våge å ta frem barnet i seg. For meg er det ekstra gøy når kostymene og maskene får møte sitt publikum på nært hold, spesielt barna, sier Kjell Nordström som har designet maskene i Maskorama.

Trollet i Maskorama: Et grønt troll med gullfjes, grønt hår, rosa sløyfe og rosa skjørt.

TROLLET VANT: Ulrikke Brandstorp var Trollet og var den som sist måtte ta av seg masken og avsløre sin identitet i første sesong av Maskorama. Fra tirsdag kan du ta Trollet i nærmere øyesyn på Deichman i Bjørvika, Oslo

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sesong 2 av den populære gjetteleken har premiere på NRK1 lørdag 6. november.

– Vi er veldig glade for at NRKs publikum endelig kan få sett nærmere på Kjell Nordströms fantastiske figurer fra første sesong av Maskorama. Deichman i Bjørvika er med sin tilgjengelighet og sentrale plassering en super samarbeidspartner for å få til en utstilling som dette, sier prosjektredaktør i NRK, Jan-Egil Ådland.

– Det gjorde faktisk litt vondt å lage sendinger for tomme tribuner i fjor. Derfor kribler det i magen både med tanke på at alle som vil nå kan få sett maskene fra i fjor på nært hold og at vi står foran en ny, fantastisk sesong der vi kan invitere folket med inn i studio,

Utstillingen er gratis og åpen for alle.