Hopp til innhold
Info fra NRK

Blir redaksjonssjef for radio og podkast i NRK P3

Ida Jevne er P3s nye radiosjef.

Ida Jevne

Ida Jevne går fra NRK P1 til NRK P3.

Foto: NRK

– Ida Jevne fikk jobben fordi hun er lydfaglig sterk; kvalitetsbevisst på innhold og håndverkets vegne. Hun ser tydelig hvilke utfordringer og muligheter som ligger foran oss, og hva som må til for at P3s positive utvikling skal fortsette, sier P3-redaktør Camilla Bjørn om ansettelsen.

Ida Jevne får det daglige ansvaret for NRK P3s lydportefølje, som blant annet inkluderer radiokanalene P3 og mP3. Det er en jobb hun hadde veldig lyst på.

Jeg søkte fordi det ble umulig å la være! P3 har et viktig, gøy og varmt oppdrag som man bare må elske. Nå er P3 mye mer enn radio, men den tette relasjonen vi kan lage med publikum med radio og lyd, den må vi fortsette å bygge og pleie. Det er mange innmari gode hoder og stemmer i P3, og det blir et privilegium å få jobbe med dem, sier Jevne.

Hun vil jobbe spesielt hardt for å kjenne publikum godt.

– Sånn at vi faktisk kan lage innhold som treffer dem vi har i oppdrag å treffe. Det blir både spennende og utfordrende.

Jevne har jobbet mye med radio tidligere. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef NRK P1 magasin på Tyholt i Trondheim, med ansvar for programmer som Norgesglasset, Kolafei med Rune Nilson og Are og Odin. Også stillingen som redaksjonssjef for radio og podkast er på Tyholt. Hun starter i den nye jobben til høsten.