Informasjon fra NRK

Allerud VGS - Premiere

Uke 2 NRK1 og NRK TV lørdag 11. januar kl 21.10

«Allerud VGS» handler om livet på en videregående skole som har havnet i bunnsjiktet. I rollene møter vi blant andre Christian Skolmen, Herman Flesvig og John Brungot.

Christian Skolmen

Christian Skolmen i rollen som rektor i «Allerud VGS»

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Allerud videregående skole sliter med en seriøs knekk i populariteten. Søkertallet er rekordlavt og elevene presterer dårlig. Nå må skolen gjøres attraktiv igjen.

Lærerne på Allerud vgs er mest opptatt av sin egen undervisning. Elever av «generasjon prestasjon» og curlingforeldre kjører sine løp i en hverdag der det må leveres på alle hold, samtidig som elevene både er unge og hormonelle.

Presset ligger derfor på skolens rektor. Rektoren, som spilles av Christian Skolmen, har ikke helt kontroll i rekkene. Ikke heller har han en slagplan for hva som må gjøres. Men noe må det være.

Den videregående skolen på Allerud gjør sitt beste for å skape trygghet og spre trøst og glede til skolens elever. Blant annet i form av en (over)engasjert miljøarbeider og en helsesøster som setter elevenes utfordringer i perspektiv. Så hvorfor har skolen et så dårlig rykte?

Det er på tide å «Make Allerud Great Again» - og alle skal med.

I rollebesetningen finner vi også John Brungot, som spiller miljøarbeider. Herman Flesvig spiller gymlæreren på skolen. Selome Emnetu spiller den kuniske og ambisiøse avdelingslederen som tydelig ser utfordringene på Allerud.

Her er hele rollebesetningen:

Rektor: Christian Skolmen
Miljøarbeider: John Brungot
Avdelingsleder: Selome Emnetu
Lærer: Marte Mørland
Lærer: Øystein Bache
Gymlærer: Herman Flesvig
Helsesøster: Lisa Tønne
Elev: Amalie Stuve
Elev: Helle Ryg Eia
Elev: Johannes Gjessing

«Allerud VGS» er en humorserie på åtte episoder og har premiere i januar 2020 i strømmetjenesten NRK TV og på NRK1.