NRK Meny
Normal

Alexandra Beverfjord blir nyhetsdirektør i NRK

Alexandra Beverfjord (38) blir ny nyhetsdirektør i NRK. Beverfjord har lang fartstid som medieleder både i og utenfor NRK. Hun har siden 2013 vært reportasjeredaktør i NRKs nyhetsdivisjon.

Alexandra Beverfjord

Alexandra Beverfjord blir nyhetsdirektør i NRK.

Foto: Marte Garmann / Marte Garmann

- Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Alexandra Beverfjord mener NRK Nyheter må holde fast på og tydeliggjøre sin redaksjonelle profil for å være like viktig i morgen som i dag.

- Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken. Vi skal være først med hele bildet. Det betyr både at vi skal være først og best på de store sakene. Samtidig skal vi levere en troverdig nyhetsdekning som gjør publikum klokere, som gir dybde og analyse. Vi skal rett og slett være publikums hverdagsleksikon, sier Beverfjord.

Kringkastingssjefen er opptatt av at den samlede toppledelsen i NRK har god bredde i både alder og kompetanse.

– Jeg er glad for at Beverfjord har sagt ja til å lede nyhetsdivisjonen i NRK, og mener hun har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked.

Beverfjord fremhever at NRK Nyheter har mange av Norges dyktigste mediefolk.

- NRK nyheter har en helt unik posisjon i Norge. Vi er det mediehuset i landet som har den høyeste troverdigheten. Vi er suverent best på TV og radio, og vi har alle forutsetninger for å lykkes digitalt. Og det må vi klare hvis vi skal være der publikum - og spesielt de unge - er.

Om Alexandra Beverfjord:

Alexandra Beverfjord (født 2. juni 1977)
Journalist, redaktør og forfatter. Hun har siden 1. oktober 2013 vært reportasjeredaktør i NRK Nyheter.

Beverfjord kom til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet, en stilling hun hadde fra 2010 til 2013. Før dette var hun journalist i Dagbladet i flere år.

Om Nyhetsdivisjonen i NRK

Direktøren sitter i NRKs toppledelse og rapporterer til kringkastingssjefen.

Nyhetsdivisjonen produserer og publiserer nyheter på alle plattformer, består av ca. 370 medarbeidere og har et

årlig budsjett på ca. 380 millioner kroner. Divisjonen har egne produksjonsressurser knyttet til TV, radio og nett.

NRK Strategi/Kommunikasjonsavdelingen

Marienlyst, 29. oktober 2015