Hopp til innhold
Info fra NRK

«Twin» til BBC og ARD

Allerede før «Twin» har hatt premiere i Norge, er serien solgt til BBC. Spenningsdramaet skal også vises på Tysklands største TV-kanal, ARD.

Twin

DOBBELTROLLE: Kristofer Hivju spiller de eneggede tvillingbrødrene Erik og Adam i spenningsdramaet «Twin».

Foto: Eirik Evjen / Nordisk Film Production/NRK

«Twin» har premiere på NRK1 og i NRKs strømmetjeneste NRK TV søndag 27. oktober, men vekker allerede oppmerksomhet internasjonalt.

I tillegg til å ha vunnet internasjonale priser, er serien solgt til over 40 land, deriblant USA, Australia, New Zealand og Benelux.

Siste nyhet ut er at BBC kjøper «Twin». Kristofer Hivjus første norske TV-serie skal også vises på Tysklands største kanal, ARD, som co-produserer serien sammen med NRK og Nordisk Film.

– Vi opplever enorm interesse for «Twin» blant kjøpere, og vi er veldig glade for å ha så mange prominente kringkastere og distributører om bord allerede. Serien har en høyprofilert skandinavisk cast, høy produksjonsverdi og er en av de nordiske TV-seriene innen spenningsdrama det knyttes størst forventninger til. Publikum kan forvente seg fantastiske bilder fra pittoreske Lofoten, så vel som en historie som både begeistrer og beveger sitt publikum, sier Susan Wendt i Trust Nordisk, seriens internasjonale distributør.

Ivar Køhn, programredaktør i NRK

Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Dette er helt fantastisk og føyer seg godt inn i rekken av norske serier som lykkes stadig bedre. Norge har virkelig satt sitt preg internasjonalt på dramaserie-fronten, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Dette er «Twin»

De eneggede tvillingbrødrene Erik og Adam (Kristofer Hivju) lever vidt forskjellige liv. Erik er en frihetssøkende surfeboms, mens Adam driver en blomstrende familiebedrift med Ingrid (Rebekka Nystabakk) og deres to barn.

Når Erik blir innhentet av sin uansvarlige livsstil og mister alt, søker han hjelp hos Adam, men blir brutalt avvist. En krangel blir til en slåsskamp, og når Ingrid forsøker å skille dem, tar det hele en fatal vending. Adam dør. Det er en ulykke, men ligner et mord.

For å redde familien og unngå fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta Adams identitet. Men de skal raskt erfare at den største utfordringen ikke er å unngå å bli tatt, men å leve som en man ikke er.

Serieskaper er Kristoffer Metcalfe. Hovedrollene spilles av Kristofer Hivju og Rebekka Nystabakk.

Tvillingbroren hans blir drept ved et uhell. For å dekke over ugjerningen må han ta over brorens identitet.

Les mer om «Twin»