Informasjon fra NRK

«Nudes» solgt til BBC

Allerede før P3s nye dramaserie har hatt premiere, er den solgt til BBC Three.

Karakteren Sofia i "Nudes" oppdager at noen har spredd en sex video av henne

NÅR ALLE HAR SETT DEG NAKEN. Sofia og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen. Hvem var det som filmet?

Foto: Barbosa Film / NRK

«Nudes» kommer i NRK TV søndag 22. september, men vekker allerede oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Denne uken hadde serien førpremiere under filmfestivalen i Haugesund.

Nå er det klart at BBC kjøper «Nudes». Serien skal gå på BBC Three og blir den aller første fremmedspråklige serien kanalen kjøper.

Fra venstre: Liv Joelle Barbosa Blad, Nina Maria Barbosa Blad og Erika Calmeyer

GLEDER SEG TIL PREMIERE. «Nudes» produseres av NRK i samarbeid med produksjonsselskapet Barbosa Film. Fra venstre: Liv Joelle Barbosa Blad, Nina Maria Barbosa Blad og Erika Calmeyer.

Foto: Øyvind Pettersen / NRK

Relevant tematikk

«Nudes» produseres av NRK i samarbeid med produksjonsselskapet Barbosa Film.

– Dette viser at seriens tematikk er relevant utenfor Norge også. Som filmskaper er det veldig stas å vite at enda flere får mulighet til å se «Nudes», sier Erika Calmeyer, regissør og serieskaper.

– Det er helt uvirkelig. Det er en enorm anerkjennelse at BBC skal vise «Nudes». Vi har alltid hatt høye ambisjoner med serien, men dette var faktisk over all forventning, sier Liv Joelle Barbosa Blad, regissør og serieskaper.

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til, og vet at dette er en pangstart for seriens internasjonale reise, sier Nina Maria Barbosa Blad, produsent.

Spiller hovedrollene i Nudes

SPILLER HOVEDROLLENE. Fra venstre: Lena Reinhardtsen (Sofia), Tord Kinge (Viktor), Anna Storeng Frøseth (Ada).

Foto: Øyvind Pettersen / NRK

Dette er «Nudes»

I «Nudes» møter vi tre ungdommer fra ulike deler av landet, som står midt i sin aller første livskrise. På hver sin måte prøver de å få tilbake kontrollen når nakenbilder er på avveie.

Sofia (16) og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen, og det tar ikke lang tid før «alle» har sett den. Hvem var det som filmet?

Viktor (18) får livet snudd på hodet da politiet ringer og sier han er anmeldt for brudd på «barnepornoparagrafen». Men det var jo bare en «tullesnap» fra en fest …

Ada (14) møter en søt fyr på Yubo. Dagen etter får hun en melding fra en som sier han jobber i Nettvett. Har Tobias virkelig lagt nakenbildene hun sendte på et forum?

«Nudes» har premiere søndag 22. september. Da slippes de første tre episodene i NRKs strømmetjeneste NRK TV.