Hopp til innhold

«Debatten» også på tirsdager

Fra 6. november vil Debatten på NRK sendes to ganger i uka.

Fredrik Solvang

– Det blir veldig spennende å gå i gang med to Debatten-sendinger, jeg gleder meg masse, sier programleder Fredrik Solvang.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

- Debatt er midt i kjernen av NRKs samfunnsoppdrag. Vi ønsker med dette å styrke fellesarenaen for den offentlige samtalen i prime time på TV, sier fagsjef i NRK Nyheter Knut Magnus Berge.

Både han og programleder Fredrik Solvang mener to sendinger uka vil gjøre at Debatten kommer tettere på nyhetspulsen.

– Med to sendinger blir det enklere å ta opp helt dagsaktuelle temaer, vi kan enklere følge pulsen i nyhetsbildet og forhåpentligvis bidra mer til å sette dagsorden også, sier Solvang.

Vil snakke mer med publikum

Han forteller at de på sikt har mål om å i større grad involvere publikum.

– Vi skal i gang med et arbeid for å finne ut hvordan vi kan innrette Debatten på en sånn måte at vi kommuniserer direkte med seerne våre både på NRK1, på NRK TV og i sosiale medier. For til syvende og sist er vi jo her for å reflektere det samfunnet vi lever i, så da trenger vi innspill, bistand og råd fra nettopp dem som engasjerer seg i ordskiftene vi kan skape i Debatten, sier Solvang.

Fra 6. november vil Debatten sendes på tirsdager og torsdager, kl 21.25. Tirsdagensutgaven blir en kortere variant på 29 minutter.