Hopp til innhold
Info fra NRK

«22. juli» nominert til internasjonal seriepris

Onsdag ble det kjent at dramaserien «22. juli» skal konkurrere i kategorien «International Panorama» under den anerkjente seriefestivalen Series Mania.

Seriebilde for NRKs dramaserie "22. juli"

PÅ JOBB: I dramaserien «22. juli» møter vi dem som var på jobb under og etter terrorhendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Grafikk: NRK

«22. juli» er nominert i kategorien «International Panorama» sammen med 14 andre TV-serier, blant andre svenske «Tynn is» og britiske «World on fire».

Ivar Køhn, programredaktør i NRK

Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Series Mania er en av de viktigste publikumsfestivalene i verden for TV-drama. Det er veldig gøy at de er interesserte i å vise «22. juli» i sitt program, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

– Vi er glad for å være nominert og at serien engasjerer også utenfor Norge. Serien har fått gode kritikker i Sverige og Danmark, noe som viser at den er aktuell også i andre land, sier serieskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune.

I fjor var det «Exit» som stakk av med seieren i «International Panorama»-kategorien.

Serier fra hele verden

Series Mania er Europas største seriefestival og samler over 20.000 besøkende årlig. Serier fra hele verden konkurrerer om å bli valgt ut til å bli vist for en samlet TV-bransje, og kun et fåtall blir plukket ut.

Årets festival går av stabelen i Lille i Frankrike 20.-28. mars.

Hele programmet, samt alle de nominerte, ligger her.

Les mer om «22.juli»

NRKs dramaserie «22. juli» – Anine i Oslo sentrum

PRESSEBILDER: Bildene kan kun brukes i forbindelse med omtale av NRKs programmer og i redaksjonelle saker om NRK.

Foto: NRK / NRK
Bildene kan kun brukes i forbindelse med omtale av NRKs programmer og i redaksjonelle saker om NRK. Ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig om du er usikker på bruk.