NRK Meny
Normal

250 000 elever danser for vennskap

Fredag 11. november kl 12 danser barn på over 1100 skoler BlimE-dansen samtidig. Om kvelden blir det BlimE-show og festkonsert med Madcon i bakgården på NRK Marienlyst.

BlimE-dansen

Madcon fremfører årets BlimE-låt.

Foto: Geir Evensen / NRK

Med påmeldte barn fra Svalbard i nord til Nairobi i sør har trolig NRK Super norgesrekorden i fellesdansing. Til sammen har nå over en million barn danset.

BlimE er NRK Supers vennekampanje. Mottoet for kampanjen er "Si hei, vær en venn, BlimE!".

– Å fokusere på et felles mål og å gjøre noe fysisk og musikalsk sammen, kan styrke samhold, mestring og felleskap. Vi håper at dette vil være en inspirerende og stor ting å være med på, sier prosjektleder Maria Grande.

Årets BlimE-låt heter "Kom igjen 'a" og er produsert av Joakim H. Haukaas i samarbeid med Madcon, som fremfører låten. Teksten har som mål å inspirere norske barn til et rausere fellesskap gjennom å godta hverandres ulikheter og lete etter det som er bra både i seg selv og i andre.

Dette er femte året NRK Super arrangerer BlimE-dansen. I år har NRK Super også invitert barna til å spille selve låten sammen med Kringkastingsorkestrets dyktige musikere. Gjennom høsten har en gruppe barn fått øve med KORK, og på kvelden den 11. november inviterer NRK Super for første gang til BlimE-show og festkonsert i egen bakgård.

Over 1000 barn er invitert som publikum til konserten, og mer enn 150 barn skal opp på scenen og spille med Madcon og Kringkastingsorkestret. I tillegg kommer bl.a. Dina fra MGPjr, Jonas fra Flipp Klipp, Håkon og Mikkel fra Julemorgen, Stian fra Newton og en stor musikalsk overraskelse. Blant barna som skal opptre på scenen, er et korps fra Abildsø, hele 5. trinn på Ytre Enebakk skole, en gjeng med strykere fra Ålesund og elleve trommeslagere fra Høvik og Lier.

Margrethe Røed er programleder.

Showet sendes på NRK1 kl. 18.15-18.45 og på NRK Super 18.35 til 19.05.