Telemark Kultur 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Kultur NRK Telemark Sist oppdatert 12:37
SAMLESIDER:


Aktuelt:





Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Matrix-sjef fra Notodden

Onsdag var det verdenspremiere på den nye Matrix-filmen "Revolutions". 22 år gamle Bård Anders Kasin fra Notodden har ansvaret for det visuelle i filmen.

Publisert 05.11.2003 14:16.
Av Terje Nordkvelle og Kristin Rivrud

Keanu Reeves i Matrix Revolutions

Bård Anders Kasin sier at han definitivt skal på kino i kveld og se verdenspremieren.

- Det blir veldig spennende å se filmen. Jeg har jo aldri sett den uten lyd, eller med lyd, så det blir en veldig spesiell opplevelse i dag, sier Kasin.

Matrix-filmene er først og fremst kjent for sine spesialeffekter, og Kasin har det hele og fulle ansvaret for det visuelle.

- Vi starter jo hver morgen med noe som kalles for "dailys". Det er da vi går gjennom hva som er gjort dagen før. I tillegg må vi gjennom det som skal endres eller forbedres, forteller Kasin henrykt.

Matrix Revolutions hadde verdenspremiere onsdag

Jobber med utseende

Kasin forteller at hans arbeidsfelt er utseende på selve filmen.

- Det er da snakk om lyssetting, farger, design, hvordan ting skal bevege seg og hvordan det visuelle uttrykket skal bli, sier han.

- Og i Matrix-filmene er jo det spesielt viktig?

- Ja, det er det. Filmen består jo av ca. 90 prosent effekter, så det er vi som gjør desidert mest arbeid på filmen, sier notoddengutten.

Fikk øynene opp

Kasin forteller at han har jobbet med visuelle effekter i sju år. Han startet opp i Notodden og har jobbet seg opp mellom forskjellige selskaper. Tilslutt endte han opp i Oslo.

Keanu Reeves i verdenspremieren Matrix Revolutions
- Her fikk jeg ganske stor suksess og kom mer og mer inn i det internasjonale miljøet. Da fikk jeg øynene opp for at det var muligheter for en ung gutt fra Notodden å gjøre karriere også, ler Kasin.

- Vær helt ærlig. Hender det at du tenker: Hva i all verden er det som har skjedd, og må klype deg i armen?

- Ja, helt klart. Det tenker jeg nesten hver dag. Det er en veldig uvirkelig verden, og det merker jeg jo, sier Kasin.

Ikke ni til fire-jobb

Han forteller at hverdagen er veldig hektisk, og at det var veldig mye arbeid med filmen.

- Det var arbeid sju dager i uka fra ni om morgenen til tolv om kvelden. Det ble ikke akkuratt så mye tid til fritid, flirer Kasin.

Arbeid sju dager i uka fra ni til tolv krever den nye Matrix-filmen
- Er det er glamorøst hollywood-liv du lever?

- Nei, det er det nok ikke. Når du er på arbeid, så er du på arbeid. Du blir ganske fokusert på akkuratt det, sier han.

Både George Lucas og Steven Spielberg har sagt at de vil jobbe med Bård Anders Kasin. Det tar han som et stort kompliment.

- Det er veldig spennende. De har jo veldig mange store prosjekter på gang, men for min del har jeg funnet ut at det er Warner Bros som er det rette for meg å satse på, forteller han.

- Så du sier nei til Steven Spielberg?

- Ja, jeg gjør nok det, ler ungutten.



Siste saker:

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.

 
10 SISTE NRK TELEMARK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no