Telemark Kultur 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Kultur NRK Telemark Sist oppdatert 12:37
SAMLESIDER:


Aktuelt:

Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Ny bok om Ibsen

Ibsens utvikling som kunstner er hva forfatteren Bjørn Hemmer er mest opptatt av i den nye boken om den store forfatteren.

Publisert 20.03.2003 08:05.
SE OGSÅ:
ALT OM:
- Jeg tar utgangspunkt i der Henrik Ibsen starter, og følger han på hans vei i 50 år som skapende kunstner, forteller Hemmer.

Han mener at det mest spennende med Ibsen ikke først og fremst er det ytre liv, men det han skrev ved skrivebordet.

Ny bok om Henrik Ibsen.
-Det er der man finner dramatikken, ideene, de store konfliktene som spiller seg ut, sier Hemmer.

Fra Norge til Italia

Brødtekst: Bjørn Hemmer tror ikke at Ibsens liv forklarer så mye av det han skrev, bortsett fra på et punkt; spenningen mellom syd og nord. For Ibsen hadde det en avgjørende betydning å komme til Italia.

Der fant han en helt annen livsform og en annen opplevelse av frihet. Han kom fra ganske triste kår i Norge, og opplevde det å komme til Italia som en enorm befrielse.
Ibsen bodde i utlandet i 27 år, men sier selv at han ”bor hjemme” om natten og i sin diktning.

-Han skriver jo om norske forhold. Derfor tror jeg at nettopp spenningen mellom syd og nord, har vært helt avgjørende for Ibsen som dikter, sier Hemmer.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM IBSEN

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.

 
10 SISTE NRK TELEMARK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no