Telemark Kultur 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Kultur NRK Telemark Sist oppdatert 12:37
SAMLESIDER:


Aktuelt:





Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Wille vil Ibsen

I år er det 175 år siden Henrik Ibsen ble født i Skien. Kommunen planlegger et jubileumsår hvor byen gjennom en rekke arrangementer skal hylle og ære dikteren .

Publisert 14.01.2003 06:44.
SE OGSÅ:
ALT OM:
I ettermiddag skal formannskapet i Skien behandle en søknad fra Ibsenstiftelsen Støpeskjeen om å få sette opp forestillingen "En folkefiende" i Bryggeparken til høsten.

Det er allerede duket for en gigantoppsetning av "Peer Gynt" med Teater Ibsen i forsetet. Mange har derfor vært skeptiske til nok en storsatsing på i Skien. Rådmann Knut Wille deler ikke skepsisen. Han foreslår for formannskapet at forestillingen skal settes opp.

Rådmann Knut Wille vil Ibsen i Skien.

Mer enn en forestilling

Wille sier til NRK Telemark at dette prosjektet er mer enn en forestilling. Det skal samtidig arrangeres en miljøkonferanse som skal sette fokus på vann og helse. Dessuten skal det også gjennomføres et ungdomsprosjekt. Samlet sett blir dette derfor en større pakke og langt mer enn en isolert Ibsen-forestilling.

Rådmannen håper at billettinntekter skal dekke en stor del av kostnadene. Han har også anbefalt at kommunen bruker 150 000 kroner som er igjen fra 1000-års feiringen.

Skien og Ibsen kan kombles sterkere. Det mener rådmann Knut Wille.

Verd å satse

- Jeg mener Henrik Ibsen er en av de styrkene vi har i denne byen, og vi må bruke de mulighetene kulturen gir oss til å markedsføre Skien, sier Wille.

Nylig fikk han en henvendelse fra Helsedepartementet som ønsker å legge en stor konferanse til Skien fordi man kobler kultur opp mot helse. Dette viser at kommunen kan bruke Ibsen i markedsføringen i langt større grad enn hittil. - Vi har rett og slett ikke vært flinke nok, sier Wille.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM IBSEN
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KOMMUNE: SKIEN

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.

 
10 SISTE NRK TELEMARK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no