Telemark Kultur 3_1
Her er du: NRK.no > Papirkurv > Buskerud, Vestfold, Telemark GAMLE TING (10.5.2004) > Kultur NRK Telemark Sist oppdatert 12:37
SAMLESIDER:


Aktuelt:





Andre medier:
TIPS OSS >
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Sammen om Ibsen

Neste år er det 175 år siden Skiens store sønn, Henrik Ibsen ble født. Det skal markeres i 100 dager på rad i dikterens hjemby og flere andre steder i Grenland.

Publisert 16.12.2002 15:08.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Ordfører Jan Terje Olsen presenterer Ibsen-opplegget.
Flere aktører har gått sammen om en storsatsing som vil koste nær 12 millioner kroner til sammen.

Teater Ibsen, Telemark Museum, Grenland friteater, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, Ibsenhuset, Hydro og NHO er blant aktørene som nå går sammen om dette. Det er første gang de store kulturinstitusjonene, offentlig sektor og næringslivet i Grenland går sammen om en stor Ibsen satsing.

- Grenland skal døpes om til "Peeropolis" i de 100 dagene, sier prosjektleder Dag Haddal. Navnet er hentet fra diktet Peer Gynt fant på i et anfall av stormannsgalskap.

Tett program

Det hele starter 20.mars på dikterens 175 års fødselsdag med tilstelninger i Skien, utdeling av Ibsenprisen, gjestespill, seminar, byfest og åpning av Ibsen utstilling. Men feiringen når kanskje sitt høydepunkt i juni under teaterfestivalen i Porsgrunn med en stor oppsetning av Peer Gynt som skal spilles på tre steder i Grenland. Publikum skal fraktes mellom arenaene i buss, sier Haddal. Han oppfordrer også folk i Grenland til å komme med egne ideer på hvordan Ibsen kan markeres under "Peeropolis." For dersom du har en skuespiller i magen, eller vil vise frem Ibsen på din måte, er Haddal lutter øre. Haddal tror dette er første skritt i arbeidet med å gi Henrik Ibsen en ny fødsel i Grenland.

Usikkert om "En folkefiende"

"Peer Gynt" blir altså storsatsingen i Skien neste år, men det vil også si at det er høyst usikkert om det blir noe av planene om å sette opp et annet Ibsen stykket, nemlig "En folkefiende." Stykket blir ikke en del av 100-dagers feiringen i Skien, og i følge ordfører Jan Terje Olsen er det ikke tatt stilling til om det blir satt opp senere. Ordføreren avviser at det har vært en konflikt mellom de to stykkene og kaller oppmerksomheten rundt dette for medieskapt. Ibsenkoordinator Helle Riis i Skien vil ikke kommentere om det blir noe av "En folkefiende."

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KOMMUNE: SKIEN

 

Østafjells

Buskerud, Telemark og Vestfold har nye sider:

Teknisk feil på wap

På grunn av tekniske problemer er det ikke mulig å lese våre nettsider via mobiltelefon. De blir ikke oppdatert, men det jobbes med å finne en løsning på problemet.

 
10 SISTE NRK TELEMARK
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no