NRK Meny
Normal

Vurderer å frigi overvåkningsbilder

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder av Sigrid Giskegjerde Schjetne. Politiet vurderer å offentliggjøre bildene.

Hanne Kristin Rohde og Rune Instebø

Hanne Kristin Rohde og Rune Instebø på pressekonferanse på politihuset i Oslo onsdag.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Politiet vurderer å frigi overvåkningbilder av den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne.

16-åringen fra Østensjø i Oslo er fanget opp av et overvåkningskamera på Oslo sentralstasjon noen timer før hun forsvant.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til Dagbladet at de vurderer dette både for gjøre det lettere for folk å huske om de har sett jenta, og for å vise hva slags plagg man leter etter.

– Samtidig vil folk få vite hva slags plagg man skal lete etter i søkene, sier Rohde.

Var på Norway Cup

Overvåkningsbildene viser 16-åringen på vei til, eller fra, Norway Cup på Ekebergsletta, skriver Dagbladet.

Jenta dro senere hjem for å spise middag, før hun gikk til en venninne på kvelden. På vei hjem fra venninnen forsvant hun.

På overvåkningsbildene hadde jenta på seg de samme klærne som da hun forsvant natt til søndag, altså for over fire døgn siden.

Hun var ikledd dongerishorts, grå singlet og hettegenser. Sistenevnte plagg offentliggjorde politiet bilde av onsdag . Hun hadde også på seg blå Converse-sko, som ble funnet ved Østensjø barnehage sammen med mobilen hennes og en hvit ankelsokk.

Strømmer inn tips

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Foto: Privat / NTB scanpix

Tipsene fortsetter å strømme inn i saken.

Bare i natt har politiet fått inn rundt 20 nye tips, ifølge kriminalvakten. Det har nå kommet inn over 700 tips i saken.

I går bestemte politiet seg for at de vil trappe ned søket etter Sigrid, men frivillige leter fortsatt. Blant annet søkte frivilligere dykkere i går i Skarperudtjernet og Ulsrudvannet i Østmarka.

Politiet understreker at de vil gjenoppta søket dersom det blir gjort nye funn, eller kommer inn nye opplysninger, som kan føre dem nærmere noe gjennombrudd i saken.

Bilen som et vitne så ved Østensjø barnehage på samme tidspunkt som Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, kan være filmet fra Statoil-stasjonen på Østensjø.

NETT-TV: Statoil-stasjonen på Østensjø kan ha fanget opp bilen som et vitne så kjøre fra Østensjø barnehage på samme tidspunkt som Sigrid forsvant.