Hopp til innhold

Vurderer å anmelde 46 sjåfører

Drosjesjåførene skal ha svindlet til seg cirka 2 millioner kroner.

Drosjer

(Illustrasjonsfoto)

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Oslo kommune vurderer å anmelde 46 personer som har mottatt sosialhjelp for ikke å ha oppgitt inntekter fra drosjekjøring.

Tidligere har over hundre sjåfører i Oslo Taxi og Norgestaxi blitt anmeldt av kommunen i tilsvarende saker for totalt syv millioner kroner.

Ikke anmeldt tidligere

De aktuelle personene har ikke tidligere vært anmeldt i forbindelse med drosjesvindelsakene de siste årene. Mistanken gjelder forhold i 2006 og 2007.

Til sammen skal ca to millioner kroner ha vært unndratt.

Opprulling siden 2003

Opprullingen av svindelsakene i drosjenæringen begynte i 2003 da Skatteeateten og politiet aksjonerte mot Oslo-drosjene. Mellom 2003 og 2006 skal 638 drosjeeiere og sjåfører ha lurt unna i alt 200 millioner kroner fra beskatning.

Nylig har politiet, Skatteetaten og Nav annonsert at de skal satse langsiktig og knallhardt på å forfølge alle drosjesjåfører som har jukset med inntekten.

Les mer: Skal ta alle drosjejukserne

Avslørt av datasammenlikning

Mistanken mot sjåførene oppstod da Kommunerevisjonen sammenliknet data hos Oslo likningskontor og sosialkontorene med filer fra Oslo Taxi, Norgestaxi og Taxi2.

Sosialkontorene selv har ikke mulighet til å undersøke om oppgitt inntekt i søknadsskjemaet er reell. Dermed har kommunen har måttet stole på at søkerne har gitt korrekte opplysninger.

- Meget alvorlig

- Oslo kommune ser meget alvorlig på den svindel av offentlige midler som man her igjen etter all sannsynlighet står overfor, sier Bjørg Månum Andersson, kommunaldirektør for velferd og sosiale tjenester, i en pressemelding.

Byrådsavdelingen sender nå sakene til de 14 involverte bydelene. Innen 12. desember skal de gi tilbakemelding på hvor mange sjåfører som anmeldes.