NRK Meny
Normal

Vollen-drapet: 15-åring fremstilles for fengsling

Politiet vil be om lukkede dører når den 15 år gamle jenta, som innrømmer å ha drept en ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Asker, fremstilles for varetektsfengsling klokken 13.00. Jenta kommer til å møte i retten.

En kvinnelig ansatt som natt til tirsdag ble drept på en institusjon i Asker bæres ut

DREPT PÅ JOBB: Offeret (31) arbeidet på instutisjonen i Vollen der den 15 år gamle jenta bodde. Hun ble drept på jobb natt til tirsdag 28. oktober.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Aktor vil be om fengsel, men vi vil kontinuerlig arbeide med et alternativ til fengsel siden den siktede er så ung som 15 år, sier Kjersti Lauvsnes, politiinspektør i Asker og Bærum politidistrikt.

Aktor Iselin Håvarstein vil be om fire ukers varetektsfengsling og at retten blir lukket.

Fengslingsmøtet skal foregå i Asker og Bærum tingrett. Jenta (15) har erkjent straffskyld for drapet på den 31 år gamle ansatte kvinnen ved institusjonen Små enheter i Vollen i Asker.

15-åringen erkjente drapet

Det var natt til tirsdag at den kvinnelige ansatte ble funnet drept på instutisjonen der 15-åringen bodde.

Under et flere timer langt avhør i går erkjente jenta å ha drept 31-åringen, ifølge forsvarer Cecilie Nakstad. 15-åringen er kjent for politiet fra tidligere og har vært involvert i flere voldsepisoder.

Den drepte er en kvinne, født i 1983, som arbeidet med vaktholdet rundt jenta. Drapet skjedde på Små Enheter, en institusjon for unge med behov for heldøgns omsorg og psykiatrisk overvåking.

BAKGRUNN: 15-åring siktet for drap

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hvordan 31-åringen ble drept. Ifølge VG er det beslaglagt en kniv på åstedet som skal være drapsvåpenet.

Pressekonferanse om drapet på institusjon i Asker

Politiet holdt pressemelding om saken tirsdag ettermiddag.