Tobarnsfar erkjenner utuktig omgang med mindreårige

40-åringen som er siktet for voldtekt av to femåringer i Asker er tobarnsfar. Mannen innrømmer å ha hatt utuktig omgang med jentene, og er mistenkt for nok et overgrep mot barn i samme område.

Overgrep Asker

Ifølge beboere var dette området sperret av med politietbånd på fredag. Området er et populært lekeområde for barn i borettslaget.

Foto: Andrea Kluge / NRK

Mannen som er siktet for voldtekt av to småjenter i Asker, er tobarnsfar fra Akershus. Han ble også etterforsket for overgrep mot barn i 2010 og i en periode fremover, skriver VG. Mannen innrømmer å ha hatt utuktig omgang med jentene men erkjenner ikke voldtekt av de to fem år gamle jentene.

– Han erkjenner den opprinnelige siktelsen, utuktig omgang. Han erkjenner ikke den nåværende siktelsen som går på voldtekt, sier advokat Cecilie Nakkestad til NRK.

Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker, og fengslingsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til de fornærmede.

Kan stå bak flere overgrep

Mannen som torsdag ble pågrepet og siktet, er også mistenkt for å stå bak enda et overgrep i samme område.

Politiet er usikre på når dette overgrepet skal ha skjedd, og mannen er ikke siktet for dette tilfellet.

Det ble i dag gjennomført dommeravhør av barnet i denne saken.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe bekrefter at de fant det naturlig å mistenke mannen i 40-årene, siden det andre overgrepet skjedde i samme området.

– Det vil gjøre det vanskelig for de fornærmede og familiene deres hvis detaljer fra saken kommer ut, sier Backe til NRK.

Politiet utelukker ikke at det kan komme enda flere anmeldelser, og sier de fremdeles er tidlig i etterforskningen.

– Lettet

Rektor ved Hagaløkka skole, som ligger i nærområde der overgepet skjedde, kjenner ikke til at det skal ha skjedd en lignende hendelse i samme område.

Han understreket at han er lettet over pågripelsen i saken.

– Jeg er glad for at det virker som om gjerningsmannen er tatt. Dette er helt sikkert en lettelse blant våre foresatte, sier rektor Bjørn Erik Sørensen.

God hjelp fra publikum

Det var jentenes familier som meldte ifra om overgrepene. Kriminalsjef i politidistriktet, Nina Karstensen Bjørlo, beskrev saken som svært alvorlig.

På mandag sendte politiet i Asker og Bærum ut en pressemelding hvor de ba om hjelp fra publikum.

Siden da har de mottatt flere tips om konkrete personer og observasjoner som har blitt gjort i nærområdet. Torsdag kveld fikk de et gjennombrudd i saken og pågrep mannen i 40-årene.

– Vi har hatt en intensiv etterforsking siden hendelsen, og har nå samlet sett nok informasjon til å pågripe denne mannen, sa Bjørlo til NRK i går kveld.

Mannen ble pågrepet i nærheten av Vøyenenga skole i Bærum.

Han skal ha satt bind for øynene på de to jentene før han førte dem inn i et skogholt ved Huldreveien på Borgen i Asker fredag for en uke siden, skriver NTB.