NRK Meny
Normal

Voldtektssiktede sier han fikk blackout

Mannen som er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Oslo natt til søndag, sier han ikke husker noe av det som skjedde.

Voldtekt Burger King

NATT TIL SØNDAG: Politiet fikk melding om voldtekten på hamburgerrestauranten rett etter midnatt, natt til søndag.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

– Han har svak hukommelse fra denne kvelden. Han hadde blackout på grunn av høyt alkoholinntak, sier mannens forsvarer, Johnny Veum.

Johnny Veum

FORSVARER: Johnny Veum er forsvarer for den voldtektssiktede mannen.

Foto: NRK

Han sier at mannen har hatt blackout før i sammenheng med alkoholinntak.

Mannen meldte seg hos politivakta på Grønland politistasjon ved 20-tiden søndag kveld, og sa at han kunne ha noe med hendelsen å gjøre. Han har mandag sittet i avhør hos politiet.

– Han husker ingenting, derfor er det ikke riktig når politiet har gått ut og sagt at han har erkjent straffskyld. Det har han ikke gjort, og det har politiet gått tilbake på nå, sier Veum til NRK.

Tror han var på Burger King

Mannen er siktet for overfallsvoldtekt etter at en kvinne i 30-årene ble voldtatt på et toalett i Burger King-restauranten i Karl Johans gate i Oslo natt til søndag.

– Har han vært på Burger King?

– Han er usikker, men han mener han kan ha vært der og derfor har han bedt om at politiet avhører ham. Han ønsker å bidra til etterforskningen for å få avklart hva som har skjedd, sier Veum.

Politiet vurderer å fremstille mannen for varetektsfengsling tirsdag.

Kari-Janne Lid

Kari-Janne Lid leder avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Han bekrefter at han har vært på aktuelt sted til aktuell tid, sier Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva mannen har forklart.

– Har han innrømmet voldtekt av kvinnen?

– Når det gjelder siktedes forklaring, ønsker jeg ikke å gå inn på detaljer i den, siden etterforskningen pågår for fullt, sier Lid. Hun vil heller ikke kommentere det den siktede mannen har sagt om at han hadde blackout.

Avhør og spor

Nå skal politiet avhøre vitner, se gjennom videomateriale og de venter på resultatet av undersøkelser av biologiske spor som er sikret fra kvinnen.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra restauranten. Bildene viser at mannen var en gjest som satt og spiste på restauranten, før han fulgte etter kvinnen inn på toalettet, ifølge politiet. Kvinnen har opplyst at hun ble voldtatt av en ukjent person, og har gitt en vag beskrivelse av gjerningsmannen.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det å gå på et offentlig sted skal være trygt, sier Lid.

Den siktede har tidligere vært anmeldt for tilsvarende forhold, men sakene er henlagt. Lid sier at disse sakene ikke er fra Oslo, og vil ikke si mer om hva slags eller hvor mange saker det er snakk om.

Kvinnen ble avhørt av politiet søndag. Hun har vært til undersøkelser ved voldtektsmottaket på Oslo legevakt.