NRK Meny
Normal

Ekspertene ble hjemme

Selv om tre kvinner ble forsøkt voldtatt i løpet av en halvtime natt til søndag, rykket ikke Oslo-politiets voldtektseksperter ut.

Voldtektsforsøk Trondheimsveien
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Åstedsgranskerne rykket ut og sikret fingeravtrykk og andre tekniske spor søndag morgen, mens andre politifolk noterte navn på vitner.

Vitner blir avhørt først i dag

Ekspertene på sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt rykket imidlertid ikke ut, til tross for de tre brutale voldtektsforsøkene på Sofienberg i Oslo. 

Voldtektsforsøk i Trondheimsveien
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

   

Dermed blir vitnene avhørt først mandag når sedelighetsavsnittets eksperter kommer på jobb.

- Dette er ikke ideelt, men det viste seg vanskelig å få tak i folk i helgen. Det er ikke nødvendig å være professor for å forstå at det er viktig å komme raskt i gang, sier vaktleder Rune Henden på Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten.

- Viktig å komme raskt i gang

Han sier det ideelle er å få hardt trykk på etterforskningen så tidlig som mulig når overgrepene er ferske for vitnene.

Mange kvinner som bor i området der voldtektsforsøkene skjedde, reagerer på at politiet ikke satset mer på en oppklaring allerede søndag.

Direktøren ved Oslo legevakt sier at det er viktig å komme raskt i gang med etterforskningen i voldtektssaker.

- Voldtektsofre bør oppsøke legevakt så tidlig som mulig, og helst innen seks timer etter at voldtekten har skjedd. Da gjelder det å sikre alle slags bevis, som å ta bilder av eventuelle skader, finne materiale fra overgriper og å finne ut hva som har skjedd. Alt dette er viktige spor for den videre etterforskningen, sier direktør Endre Sandvik ved Oslo legevakt.