Voldtektsdømt danser nekter for nye voldtekter

OSLO TINGRETT (NRK): Den tidligere voldtektsdømte TV-danseren nektet straffskyld for de ni nye voldtektene han er tiltalt for da rettssaken mot ham startet i dag.

TV-danser tiltalt for voldtekter

OSLO TINGRETT: Tirsdag startet rettssaken mot mannen som er tiltalt for flere voldtekter.

Foto: Edin Babic / NRK

Tirsdag møtte den tidligere voldtektsdømte 37-åringen i Oslo tingrett tiltalt for ni voldtekter i perioden 2002 til 2013.

Mannen har tidligere drevet et eget eventbyrå og har hatt en rekke jobber i eventbransjen, blant annet danset på TV for NRK og TV2. Mannen skal ifølge aktor ha brukt jobben til å komme i kontakt med flere av kvinnene.

Mannen sitter allerede i fengsel dømt for to andre voldtekter. Danseren ble pågrepet i mai 2013 og varetektsfengslet måneden etter. To av voldtektene skjedde mens den forrige rettssaken pågikk, ifølge tiltalen.

37-åringen forteller i Oslo tingrett at han ikke erkjenner straffskyld for voldtektene, men erkjenner at han har oppbevart narkotika.

– Det er flere av kvinnene han aldri har møtt. Det er forskjellig oppfatning av hva som har skjedd, sier mannens forsvarer, Djordje Borojevic til NRK.

Danseren er også tiltalt for å ha mishandlet sin tidligere samboer fysisk og psykisk over åtte måneder. Dette erkjenner han ikke straffskyld for i retten.

Skal ha dopet ned flere av kvinnene

Ifølge tiltalen har mannen voldtatt flere av kvinnene i sin egen leilighet i Oslo, og en annen kvinne som på det tidspunktet var kollegaen hans, ble voldtatt i en leilighet i Spania på en jobbreise. Bare to av kvinnene skal ha kjent til hverandre.

Aktor forteller at mannen møtte to av kvinnene på en strand i Oslo i 2006. Han holdt kontakt med kvinnene på sosiale medier før de skal ha blitt invitert over til ham for å delta på en audition til en musikkvideo.

Aktor mener at mannen serverte kvinnene alkohol som han hadde blandet et berusende eller bedøvende middel i, og at han voldtok dem mens de var ute av stand til å forsvare seg.

En annen voldtekt fant sted inne på et toalett på en Burger King-restaurant i Oslo, ifølge tiltalen, og danseren hadde møtt kvinnen i forbindelse med et jobbintervju.

Voldtektstiltalt danser nekter straffskyld

KVINNENE HAR GRUET SEG: Trine Rjukan er bistandsadvokat for fem av kvinnene i saken, inkludert mannens tidligere samboer.

Skulle på ferie med barna

En av de fornærmede kvinnene bor i Storbritannia. I retten fortalte hun at hun kom i kontakt med tiltalte i 2013 gjennom et nettsted der man kan avtale å bo hos andre.

Mannen tok kontakt med kvinnen via nettstedet etter at hun hadde lagt ut en annonse som sa at hun ønsket å reise til Norge sammen med barna sine på ferie.

– Jeg ville egentlig bo hos en familie, men bestemte meg likevel for å bo hos mannen da jeg så at han bodde sammen med en kvinne og at han hadde delt omsorg for en gutt, sa kvinnen i retten.

Den britiske kvinnen visste ikke at tiltalte på det tidspunktet var dømt for voldtekter.

– Følte meg neddopet

Kvinnen fortalte i retten at hun drakk vin sammen med tiltalte samme kveld som hun og barna kom til ham.

Like etter at hun hadde drukket et halvt glass vin sammen med mannen, følte hun seg ruset av mer enn bare alkohol. Voldtekten skjedde like etter.

– Jeg følte meg neddopet. Han befølte brystene mine og hadde tatt av meg klærne. På et tidspunkt husker jeg at et av barna mine kom inn i stuen fra soverommet gråtende mens han holdt på, fortalte kvinnen, sterkt preget av hendelsen.

Kvinnen forklarte at hun var redd og bekymret for barna. Hun måtte roe dem ned i samme tidsrom som voldtekten foregikk.

Skulle bo der i tre netter

Den lille familien reiste ifølge kvinnen fra mannen dagen etter og flyttet på hotell.

De skulle opprinnelig bo hos mannen i tre netter. Mens hun var i Norge tok hun også kontakt med politiet.

Noen dager senere reiste de tilbake til Storbritannia.

I retten fortalte den britiske kvinnen at hun sliter psykisk etter hendelsen.

– Jeg har mareritt og problemer med å stole på mennesker. Jeg synes også det er ukomfortabelt å være på steder jeg ikke er godt kjent med. Jeg sover dårlig, spiser mindre og orker ikke trene som før, forklarte kvinnen.

Mishandlet tidligere samboer

Mannen er også tiltalt for å ha voldtatt sin tidligere samboer ved flere anledninger.

Ifølge tiltalen var danseren også voldelig mot henne slik at hun fikk hjernerystelse, han truet henne med kniv og slo og sparket henne jevnlig. Det ble slutt mellom paret i 2009.

I 2002 skal 37-åringen ha kommet i slåsskamp med en av kvinnene før han voldtok henne i en leilighet i Oslo.

Aktor mener det er fare for gjentakelse og har derfor varslet påstand om forvaringsstraff på 15 år med minstetid på 10 år.

Det er satt av 21 dager til saken i Oslo tingrett.

Aktor ber om 15 års forvaring

GJENTAGELSESFARE: Aktor Guro Hansson Bull ber om at mannen må dømmes til forvaringsstraff.