Vinneren av Deichmanske bibliotek

Daglig leder i arkitektfirmaet som vant konkurransen om nytt hovedbibliotek kommer i studio i Østlandssendingens Lang lunsj i P1 klokka 11.03. Se forslaget her.

"Diagonale" vinner av arkitektkonkurransen for nytt Deichmanske
Foto: HAV Eiendom

Fredag ble juryens dom offentliggjort. Forslaget "Diagonale" fra norske Lund Hagem Arkitekter, i samarbeid med Atelier Oslo, ble kåret til det beste bidraget til Deichmanske bibliotek.

Best på miljø

Vinnerforslaget til det nye hovedbiblioteket var i følge juryen var best på miljø og best teknisk. "Diagonale" var også favoritten til representantene fra bibliotekstjenesten.

Se presantasjon av Diagonale

Vinnerforslaget som består av 20 prosent vinduer, har likevel god insolasjon og skårer best på energiforbruk. Biblioteket er ifølge juryen innovativt både teknisk og bibliotekmessig. Videre er det innvendig en forbindelse mellom gulv og tak som ble sett på som god.

Diagonale - Deichmanske vinneren
Foto: Illustrasjon: Lund/Hagem arkitekter

- Fantastisk opplevelse

- Det er en fantastisk opplevelse for en arkitekt, vi har konkurrert mot folk fra hele verden. Det var en utrolig vanskelig oppgave. Vi er målløse, sa Svein Lund som er daglig leder i Lund Hagem til NRK Østlandssendingen etter kåringen.

Konkurransebidragene til nye Deichmanske

MUNCH/DEICHMAN-VINNERNE: Juan Herreros, Marius Mowe, Einar Hagem og Svein Lund
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Vinnerforslaget av nytt Munch-museum er tegnet av spanske Herreros Arquitectos . Se presentasjon av vinnerne her: Dette er vinnerne