Villig til å komme til Norge

Den sjette av brødrene i den helerisiktede B-gjengen er i dialog med politiet i Oslo for å la seg avhøre. Mannen, som er bosatt i London, skal være villig til å reise til Norge.

Politiaksjonen på Furuset i Oslo.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den 26 år gamle mannen har bodd og arbeidet i London i flere år.

Likevel mener politiet i Oslo det er grunner til å sikte ham for grovt heleri.

Etter at Operasjon Nemesis mot B-gjengen ble innledet forrige uke, har politiet forsøkt å få mannen i avhør, men så langt uten å lykkes.

Har ringt politiet

26-åringen har flere ganger ringt etterforskningsledelsen i Norge.

- Han er villig til å forklare seg for politiet. Han har bodd i utlandet i mange år. Han har ikke sendt eller mottatt noen penger og har aldri vært i Brasil, sier advokat Vidar Lind Iversen, som forsvarer mannen, til NTB.

26-åringen er på lik linje med sine fem brødre, siktet av norsk politi for grovt heleri.

- Vi ønsker å få tak i ham for å få ham avhørt. Det er etablert kontakt for å finne en løsning, sier politiadvokat Olav Hovstad til NTB.

Er i et dilemma

Mannen skal også være siktet av brasiliansk politi for lovbrudd der.

Mannens dilemma er å reise til Norge og bli framstilt for varetekt eller bli i England og risikere utlevering til Brasil, skriver Aftenposten.no.

Det ikke avklart om når avhøret av broren kan finne sted. Politiet vil trolig be om varetektsfengsel for ham, men vilkårene for varetekt og lengden er noe det forhandles om.

Hovstad sier imidlertid at selv om mistankene til 26-åringen er sterke nok til å ta ut siktelse, så stiller hans sak seg annerledes enn for flere av brødrene.

Tidligere voldsdømt

Selv om mannen i flere år har vært bosatt i utlandet, så har han fremdeles god kontakt med familien.

Han var på besøk i Norge i desember i fjor og kom tilbake på nytt etter at den 30 år gamle broren ble skutt utenfor leiligheten på Furuset den 23. mars i år.

26-åringen ble for sju år siden dømt for vold, men skal ut over dette ikke ha noen dommer på seg.

- Denne dommen er nok ikke spesielt relevant for oss i helerisaken. Det kan derimot være interessant å vite om han ble dømt sammen med andre gjengmedlemmer den gangen, for å se om han hørte til et slikt miljø, sier Hovstad.