NRK Meny
Normal

Vill biljakt på Nesodden

Politiet måtte sette inn politihelikopter, hunder og flere patruljer for å pågripe en 18-årig bilist som nektet å stoppe i en rutinekontroll på Nesodden i Akershus. Biljakten varte i nesten én time.

Laster kart, vennligst vent...

POLTIET HAKK I HÆL: Flere runder ble kjørt på Nesodden før politiet til slutt fikk pågrepet mannen, da til fots i skogen.

I en rutinekontroll natt til lørdag forsøkte å politiet på Nesodden å kontrollere en 18 år gammel bilist, men mannen nektet å stoppe.

Politiet la seg på hjul, og måtte tilkalle politihelikopter i jakten på mannen.

– Helikopteret gjorde det effektivt å følge med på hvor bilen begevde seg. Samtidig kunne patruljene på bakken holde noe mer avstand til bilen av hensyn til egen sikkerhet, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt Øyvind Toresen.

– Til stor fare for andre

18-åringen skal etter hvert ha kjørt svært farefullt, og holdt høy hastighet.

– Det mest alvorlige ved denne hendelsen er at han utsatte andre for stor fare ved å kjøre slik han gjorde, sier Toresen.

Etter flere runder på Nesodden stakk mannnen av til fots, og løp inn i skogen.

Ikke mistanke om rus

Ved hjelp av helikopteret ble mannen lokalisert, og hundepatruljen klarte til slutt å pågripe han. Selve pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Det er tatt prøver av mannen, og det er ikke mistanke om rus. Han sitter nå i arresten, og skal avhøres søndag formiddag.

– Vi vet ennå ikke noe om hvorfor mannen ikke stoppet, sier Toresen.