Vil utrede psyken til drapssiktet ektemann

Det vil bli gjennomført en utvidet psykisk utredning av mannen (41) som er siktet for å ha drept sin kone på Trosterud i Oslo i forrige uke.

Drap Trosterud

FUNNET DREPT HER: En 41 år gammel mann er siktet for å ha drept sin kone (35) på en gangvei på Trosterud i Oslo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er foretatt en psykiatrisk kartlegging av siktede, og på bakgrunn av den vil det bli gjennomført en mer utvidet utredning av hans psykiske tilstand, skriver politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt i en epost til VG.

Sturla Henriksbø

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Mannen er siktet for å ha drept sin kone på en gangvei på Trosterud i Oslo tirsdag kveld forrige uke.

Den 35 år gamle kvinnen ble knivstukket på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6. Flere personer var vitne til knivstikkingen.

Samtykket til fengsling

Siktede ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet og erkjente da å være gjerningspersonen. Dette underbygges også av andre opplysninger politiet har. 41-åringen ble forrige uke varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

– Han erkjente ikke straffskyld for drap, men samtykket i fengsling, sa politiadvokat Sturla Henriksbø til NRK etter fengslingsmøte.

Den drapssiktede mannen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte kvinnen er russisk borger. Paret har tre barn sammen.