NRK Meny
Normal

Vil styrke kampen mot hverdagskrim

- Vi vil ha opptaket på Politihøyskolen opp til 550 per år så snart som mulig, sier stortingsrepresentant og tidligere justisminister Odd-Einar Dørum.

Odd Einar Dørum
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Partiet lanserer en plan som vil gi 3000 flere politistillinger på landsbasis over ti år, minst en fjerdedel i vårt distrikt.

Blant tiltakene er økt opptak ved Politihøyskolen og flere sivilansatte

- Vi vil øke opptak på politihøyskolen til 550 per år så snart som mulig. Vi ønsket dette allerede inneværende år men nådde ikke frem med det, da bør det iallefall være i  2009, sier stortingsrepresentant og tidligere justisminister Odd-Einar Dørum til NRK Østlandssendingen.

Les også: Enorm ressursbruk til frakt og pass

Flere sivile stillinger

Det andre tiltaket er å øke opp mot mellom 900 og 1000 sivile stillinger, men også politijurister iløpet av en tiårsperiode.

- Det tredje tiltaket er i praktiske tilfeller å bruke politireserven, som man har gjort for noen år tilbake, for eksempel på Norway Cup i regi av politiet på Manglerud. Av disse stilingene vil omtrent fjerdeparten, 750 stillinger, komme til politiets arbeid i Oslo-

- Hva skal alle de nye politifolkene brukes til?

- Til kampen mot hverdagskriminalitet men også innsats for å bekjempe organsiert og økonomisk kriminalitet, sier Dørum.

Bemanningsplan

- Du var justisminister inntil for 2,5 år siden, hvorfor kom du ikke med de forslagene da?

- Jeg gjorde det. Jeg tok initiativet til å trappe opp opptaket til Politihøyskolen, som hadde ligget rolig under flere regjeringer. Først til 290 og så til 360.

Da Dørum gikk av hadde han lagt frem en melding hvor han sa han ville komme med en bemanningsplan for politiet.

- Selv om jeg ikke lenger er justisminister så vil jeg som venstrerepresentant komme med et forslag til en slik bemanningsplan, sier han.

Det er derfor dette forslaget somDørum da ikke fikk sjansen til å følge opp, følges opp selv om han nå er opposisjonspolitiker.

- Du glemmer jo ikke det du har lært før, sier stortingsrepresentant og tidligere justisminister Odd-Einar Dørum til NRK Østlandssendingen.