NRK Meny
Normal

Vil styrke brannberedskapen med flere titalls millioner kroner

Byrådet i Oslo vil gi flere titalls millioner kroner til flere røykdykkere og bedre utstyr de neste fire årene. Pengene har brannvesenet etterspurt lenge.

Byrådet vil gi Brann- og redningsetaten penger til flere røykdykkere og mer utstyr.

Valglogo

– Vi skal gjøre det vi kan for å sørge for at brannkonstablene får den opplæringen og utstyret de trenger, sa byrådsleder Stian Berger Røsland (H) da han var på Sognsvann i dag.

Han var tilstedet på opptaksprøvene til Brann- og redningsetaten. Etaten har søkt etter 15 nye brannkonstabler. I dag prøvde 249 å komme seg gjennom nåløyet og kapre seg en jobb som livredder i hovedstaden. Harde fysiske prøver venter for å sile ut de som egner seg best.

Fysiske tester på Sognsvann for nye brannkonstabler

FYSISKE TESTER: 249 av 821 søkere har kommet videre til de fysiske testene. Rekordmange ville bli brannkonstabel i år. Maks 30 vil få jobb.

Foto: Heidi Klokk / NRK

15 nye brannkonstabler kan nå bli til 30 hvis byrådet får det slik de foreslår i det kommende budsjettet. I neste års budsjett har byrådet satt av 7,5 millioner kroner ekstra til bemanning. Samtidig foreslår de å sette av 15 millioner kroner ekstra hvert år de tre neste årene.

I tillegg er det satt av 45,2 millioner kroner til investeringer i nye biler og utstyr de neste fire årene.

Melbys budsjettønske

Byrådslederen var på Sognsvann sammen med miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V). Røsland sier at bevilgningene de når foreslår har vært et prioritert budsjettønske fra Melby. Hun mener det er viktig å bevilge mer penger til etaten fordi Oslo er en by i vekst.

– Dette betyr at vi får en tryggere by og at hverdagen blir tryggere for brannkonstablene.

– Dette er noe som har vært etterspurt i lang tid, hvorfor kommer det nå i valgkampinnspurten?

– Det er en direkte konsekvens av den beredskapsanalyse som etaten leverte i vår. Den pekte på at det var to ting vi måtte ta tak i. Vi må øke bemanningen med ett vaktlag og vi trenger nytt utstyr til de nye brannkonstablene.

Brannsjefen er fornøyd

Brannsjef Jon Myroldhaug

BRANNSJEFEN I OSLO: Jon Myroldhaug er fornøyd med de ekstra millionene som byrådet vil bevilge.

Foto: Heidi Klokk / NRK

– Det er vi veldig glade for, sier brannsjef Jon Myroldhaug som mener det er en bra dag for brannberedskapen i byen.

Oslo brann- og redningsetat har lenge krevd mer penger til flere røykdykkere samt mer og bedre utstyr.

Ifølge brannsjefen betyr det at flere røykdykkere vil komme raskere frem ved en brann.

– Det betyr at Oslos befolkning får en bedre beredskap.

Over 800 søkere

821 søkte da Brann- og redningsetaten i Oslo søkte etter nye brannkonstabler. Idag var 249 videre til fysiske tester på Sognvann. 17 av disse er kvinner, ti har minioritetsbakgrunn. 30 av disse kan nå få drømmen om å ikle seg verneutstyr og redde liv, oppfylt.

Røsland og Melby

BUDSJETTLEKKASJE I VALGKAMPINNSPURTEN: Byrådsleder Stian Berger Røsland og miljø- og samferdselbyråd Guri Melby var på Sognsvann i dag for å slippe en god nyhet.

Foto: Heidi Klokk / NRK